Dr. Michael Laitman

A bennünk lévő üres tér, a mi szabadságunk

Kérdés:

Miért van szükség a materiális  világra és a korporális testre, ha a spirituális vágy(Kli) nem a testen belül van?

Válaszom:

Milyen más valóságban élnél, mielőtt belépsz a spirituális világba?  Pontosan ez az valóságilluzió  ad neked szabad akaratot. Ez a képzelt valóság  nagyon fontos, mert mindig amikor belekerülünk, és felemelkedünk a spiritualitásba, azt pontosan ebből a valóságból  tesszük. Mi a „ semmiből” lépünk be a spiritualitásba, hasonlóan  a “Yesh Mi Ain,” –hoz, az új teremtményhez.

A spiritualításba (vagyis  a Teremtővel való  kapcsolatba) kívülről lépünk be, a „semmiből”. Az ember az egyetlen állat, akit nem teljesen a Természet írányit. A természet megengedi, hogy hibákat vétsünk, és egy üres teret hagyjunk magunkban, lehetőséget adva arra, hogy a semmiből, a negatív világból  belépjünk a spirituális világba.

Ha teljesen a természet irányítana minket, akkor nem lenne semmilyen kérdés. Minden az időben előre elrendelve lenne. De miután a szabadság bizonyos foka garantálva van nekünk, ez arra késztet bennünket, hogy megérezzük a spirituális vágy kezdetét (Kli), ami hozzánk képest ellentétes

Ha minket teljes mértékben egoista természetünk irányítana, akkor soha nem éreznénk a feltétel nélküli adakozás lényegét.  De miután az egoizmus  vezérel minket az üres teret hagyva ránk azzal, hogy csak érezzük, de nem értjük saját magunkat, ebben a pillanatban  kezdjük érezni az altruista természet elindulását.. Ez az, ahogy az ember átlép a „semmiből”  a „valamibe”.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,166 seconds.