Dr. Michael Laitman

A Fény mindent magában tartalmazó természete

Kérdés:

Miért van az, hogy a személy belső változása a megszerzésről az adakozásra megadja neki azt a képességet, hogy megismeri a múltat, jelent és jövőt?

Válaszom:

A Fény, az adakozás tulajdonsága melyet a személy felfedez, az mindent magában foglal, mivel ez az egyetlen erő a Természetben, és ez maga a Természet. A Fény irányít minket, a teremtést, mivel mi vagyunk az egyetlen dolog mely teremtve lett. Ennek az egyre szélesebb felfedezése magunkon belül feltár nekünk mindent idő, tér és mozgás felett. Ennél fogva azáltal, hogy felfedezzük az adakozás tulajdonságát, a személy képes megismerni a Teremtő összes cselekedetét – kezdettől a végéig.

“Nincsen Teremtő az Őt felfedező teremtmény nélkül”. Az adakozás tulajdonsága, mely befolyásolja a teremtést az maga a Teremtő. Amikor ez a tulajdonság, mely minket teremtett, elkezd megjelenni bennünk, az jelenti azt, hogy felfedezzük a Teremtőt. Az adakozás tulajdonságának a dominanciáját, és az adakozás szándékának magamon belül való megjelenését hívjuk a Teremtő számomra való megjelenésének.

Ez a felfedezés akkora mértékben történik, amekkora mértékben én magam is adakozóvá válok. Hogyan vagyok akkor képes azt állítani, hogy én felfedezem a Teremtőt? Ki ez az “én”, aki felfedezi a Teremtőt? Kiderül, hogy vannak bennem olyan tulajdonságok, melyek még mindig nem fedezték fel a Teremtőt. Később azonban, amikor mindent teljes terjedelmében felfedtem, akkor nem marad elválasztás “közöttem” és “Ő” közte, akkor már csak az adakozás tulajdonsága létezik, mely bennem átvette a teljes irányítást, semmi más nem marad.

Előbb utóbb elkezdem kicserélni azt az erőt, mely engem irányít, és kifejlődik bennem az a vágy, hogy megváltoztassam magamat, hogy ahelyett, hogy állandóan a megszerzésre gondolok, csak arra gondolok, hogyan vagyok képes feltétel nélkül adakozni. Igazából egyenlőre csak egy rossz szokásom van, hogy a megszerzésre gondolok, és ez egy olyan szokás, melytől nem vagyok képes megszabadulni.

Báál HaSzulam azt írja, hogy csak egy pszichológiai probléma az, hogy nem vagyunk képesek átlépni az adakozás iránti vágyba, semmi több. Kiderül, hogy az adakozás iránti vágyban aokkal több lehetőségünk van arra, hogy tovább fejlődjünk, és élvezetet kapjunk. De én egyenlőre megragadtam a megszerzés iránti rossz szokásban, és ily módon működik az egész emberiség ebben a pillanatban.

Ezért van az, hogy szükségünk van egy külső erőre ez ellen a rossz szokás ellen, a Körbevevő Fény erejére. Ennek a Fénynek az erején keresztül, melyet úgy hívunk, hogy “A fiaim legyőztek engem.” képesek leszünk operációs programunkat megváltoztatni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.