Dr. Michael Laitman

A mi világunk a spirituális világ árnyéka

Kérdés:

Az van írva, hogy a “mi világunk” a spirituális világ, az Asszija Világának legalacsonyabb szintje. Akkor minek számít az a világ ahol most élünk?

Válaszom:

A mi mostani világunk nem létezik a spirituális világban. Ez egy “valóság” amit mi képzelünk el. Először is meg kell szerezzük, értsük a spirituális világ legalacsonyabb szintjét, és onnan azonnal elkezdünk majd felemelkedni, mint egy kis fénysugár, felfelé haladva gyökerünk, eredetünk felé.

Azonban most úgy tűnik számunkra hogy egy hatalmas világban, Univerzumban létezünk. Azonban mindez csak egy pont, egy lenyomat, vagy árnyéka csak a legalacsonyabb spirituális világnak. És mint egy árnyék, önmagában nem létezik.

Azonban mi mégis ebben az árnyékban “létezünk”, hasonlóan ahhoz, ahogy egy álom életben marad, amíg ki nem cseréljük az árnyékot az eredetire – az első spirituális szintre, melyet “ennek a világnak” hívunk, mely a spirituális létra alsó foka. A folyamat legnehezebb része az első fokra való felkapaszkodás, mivel az teljesen ellentétes velünk, és ezáltal el van rejtve.

Amennyiben valaki azt mondta volna nekünk, hogy megkapjuk a lehetőséget, hogy mindenünket amink csak van másoknak adjuk, beleértve életünket is, akkor erre igazán vágyakoznánk? Nyilvánvalóan nem! Ezért van az, hogy a “tisztátlan erők” mindezt elleplezik előlünk, megtévesztve minket annak az alapelvnek alapján, hogy: “a hély, kéreg (Klipa) megóvja a gyümölcsöt”. A Klipa (tisztátlan erő) azt mondja nekünk: “Érdemes felfedezni a spiritualitást mivel sok élvezetet találhatunk ott!” És mi el is hisszük mindezt! Ezáltal segít minket abban, hogy közelebb kerüljünk a Teremtőhöz.

A személy ingadozik: egyszer szenvedélyesen vágyunk a spiritualitásra, és néha kétségeink vannak, hogy bármi jó is található ott. De ugyanakkor haladunk előre. A legfontosabb az, hogy hagyjuk a Fényt magunkon dolgozni. Tegyünk meg mindent, amit az orvos előírt számunkra, és engedjük meg, hogy megoperáljon minket. Azonban ehelyett legtöbbünk megpróbál okoskodni, és nem engedi, hogy a Fény dolgozhasson.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.