Dr. Michael Laitman

A Teremtő felfedezése az egy “felújítása” a Teremtés programjának

Kérdés:

Mit jelent a “Teremtő felfedezése a teremtmény számára”?

Válaszom:

Mindez azt jelenti, hogy a teremtés, az élvezetek iránti vágy megszerzi a Teremtő tulajdonságát, aki az Adakozó. Amikor a teremtés eléri ezt a célt, megszerzi ezt az erőt, vágyat és szándékot melyet összeségében “feltétel nélküli adakozásnak” nevezünk. Ez a jelentése annak, hogy a teremtés felfedezi a Teremtőt.

A Teremtő, az adakozás tulajdonságának a felfedezése a teremtésen belül történik. Mindez azt jelenti, hogy a teremtés egy új irányító programot kap, egy új programot mely azt mozgásba hozza. Előzőleg az élvezetek iránti vágyat az élvezetek hozták mozgásba, melyeket a jelenben, illetve a jövőben érzett. Azonban most az élvezetek iránti vgy olyan élvezetek által lett irányítva, melyeket másokon belül érez, és fedez fel.

Ezt hívjuk annak, hogy a Teremtő felfedődik a teremtésen belül. A Kabbala tudományának a célja az, hogy segítse ezt a felfedezést, hogy felújítsa belső programját (azt a programot, mely vágyunkat és anyagunkat irányítja) a megszerzésről az adakozásra. Az adakozás tulajdonságának a felfedezését az emberen belül hívjuk a Teremtő felfedezésének.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,663 seconds.