Dr. Michael Laitman

A Torah nem más, mint instrukciók lelkünk fejlődéséhez

Meg kell értenünk egyszer s mindenkorra, hogy a Torah egyetlen szót sem szól erről a világról. Ő csak a lélekről és a lélek korrekciójáról szól. Semmi más téma nincs benne.

A lelkünk, az egoizmusunk, „ördögi hajlamaink” rontanak el minket. Még mindig végre kell hajtanunk azt a komoly feladatot, hogy kitisztítsuk és kijavítsuk egoista vágyainkat. Felfedjük a Teremtőt a mi korrigált vágyainkban, és ebben is és gondolatainkban is egyenlők leszünk vele,  a szívünkben és az eszünkben is.

A személynek törekednie kell arra, hogy lássa a spirituális világot ezen a világon keresztül, és hogy megértse, a spirituális világ örök, és mi épp most vagyunk benne. Ezt a magunk számára kell felfedeznünk.

A Torah könyvei pontosan azért íródtak, hogy feltárjuk a Felső világot. A héber nyelvben a Torah az Oraa – instrukció és a Ohr – Fény szavakból jön létre. Elmondja nekünk, hogyan fedjük fel örökös világunkat, amiben már létezünk, de még nem érezzük őt. Elmondja nekünk, hogy fejlesszük ki azt a belső érzékünket, hogy érezzük a világ rejtett részét is.

A Torah összes könyve kizárólag erről szól, mert a mi célunk az, hogy felfedezzük azt a tökéletes és teljes világot, amiben létezünk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.