Dr. Michael Laitman

A Kabbala könyvek mindenkinek szólnak

Kérdés:

Kiknek írták a Kabbalisták könyveiket?

Válaszom:

Báál HaSzulam azt írja a “Zohár Könyvéhez írott bevezetőjében” (155. pont), hogy a Kabbalisták kötelezővé tették mindenki számára, hogy olvassák ezeket a könyveket, mivel amikor olvassák őket, ezek a könyvek képesek őket a korrigáló erő hatása alá helyezni. Ez akkor is megtörténik, ha a könyvek tartalmát és jelentését nem értjük meg.

Ennél fogva a Kabbala könyvek mind azok számára fontosak, akik elkezdik a spirituális utat, és azok számára is, akik már felfedezték a spirituális világot. Azok akik előre akarnak haladni arra használják ezeket a könyveket, hogy korrekciót kapjanak (Segula – gyógymód), és azok akik már felfedezték a spiritualitást olyan használati utasításként használják eme könyveket, mely segítheti őket útjukon.

A Kabbalisták döntő többsége nem kezdők számára írta könyveit, hanem azok számára, akik már felfedezték a spiritualitást. Csak egy két speciális lélek (Báál HaSzulam, Ramchal) fektettek nagy erőfeszítést abba, hogy olyan könyveket írjanak, mely speciális Fényt képes kisugározni különösen olyanok számára, akik szeretnék elérni a spiritualitást.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.