Dr. Michael Laitman

A klasszikus tudományok soha nem lesznek képesek a spirituális világot felfedezni

Kérdés:

A fizikusok azt mondják, hogy mi csak kis részt vagyunk képesek érzékelni abból ami az Univerzumban létezik. Hogyan különböznek ezek az általunk nem érzékelt részei a valóságnak a spirituális valóságtól?

Válaszom:

A tudósok képesek olyan eszközöket teremteni, melyek képesek olyan dolgokat is felfogni, melyeket mi nem vagyunk képesek testünk segítségével érzékelni. Ezeknek a műszereknek a segítségével kitágíthatjuk érzékeinket. Azonban az összes adat melyet felfedezünk ezekkel az eszközökkel ugyancsak érzékszerveinken keresztül kell hogy áthaladjon, és olyan jelekké kell változzon, mely jeleket magunkon belül érzékelünk.

Mi mindent a megszerzési vágyunkon belül érzékelünk, önző formában, mivel mi magunk belül önzőek vagyunk. Ennél fogva teljesen mindegy mennyi új jelenséget fedezünk fel a természetben, nem leszünk képesek a spirituális valóságot felfedezni. Csak még többet ismerünk meg a materiális világból.

A spirituális világot csakis a környezetünk (természet) érzékelésére szolgáló módszer megváltoztatásával vagyunk képesek felfedezni. Meg kell változtassuk érzékelésünket megszerzésről feltétel nélküli adakozásra, érzékelésünket altruisztikussá változtatva.

De annak érdekében, hogy ilyen fajta érzékeléshez jussunk, egy új módszerre van szükségünk ahhoz, hogyan is viszonyulunk a világhoz. A világot “magunkon kívül” kell érzékeljük, ahelyett, hogy mindent “magunkon belül” érzékelünk.

Ezért van az, hogy egy teljesen új a világgal kapcsolatos tudomány – a Kabbala tudománya jelenik ma meg, hogy helyettesítse azokat a földi tudományokat, melyek a természetet önző módon tanulmányozzák. Teljesen mindegy hogyan is vizsgáljuk a természetet önző vágyunkon keresztül, soha nem leszünk képesek a spirituális világot felfedezni. Ezért van az, hogy az általános tudományok ma válságban vannak, semmilyen minőségileg újat nem képesek már számunkra nyújtani.

Az emberek egyre jobban túltelitődötten érzik magukat a materiális dolgokkal, melyek már nem képesek őket kielégíteni. Ezért kezdik el feltenni azt a kérdést: Hogyan tovább? Az egyetlen válasz az, hogy át kell változtassuk annak módját, hogyan is használjuk vágyainkat.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,604 seconds.