Dr. Michael Laitman

A saját lelkét az ember alakítja.

A teremtés teljes anyaga a vágy, amit a Teremtő teremt, aki a Fényt  küldi, és kiteljesíti a vágyat. Az ember a korrekt korreláció a Fény és a Vágy között, és miután az ember cselekedete többnyire a vágyból jön, így tehát a cselekedeteit a Teremtő határozza meg.

Mindazonáltal, ha kapcsolatot akarunk egymást közt teremteni azzal, hogy segítjük egymást, a „Teremtő ellen”cselekedve, aki  ezt az elkülönülést teremtette köztünk, így ez valóban a mi saját akciónk lesz.

A  tulajdonság, amire a teremtmény ezzel az akcióval szert tesz: a lélek. Ez a lélek kezdetben nem létezik bennünk, és a Teremtő sem adhat nekünk egy lelket.  Hanem a lélek a vágyaink által keletkezik, kapcsolódva az egoizmusunkhoz.

Minden állapot, ami a Végtelen Világból érkezik a mi világunkban rekordok formájában létezik bennünk, amit csak akkor realizálhatunk, ha erőfeszítéseket teszünk, az egyesülés érdekében. Minden lefelé szállás elkülönülést jelent, a felfelé szállás pedig egy lépés az egyesülés felé.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,642 seconds.