Dr. Michael Laitman

Az emberiség testén belül vannak fontosabb szervek a többinél

Nagyon sok Kabbalista létezett az Ari után, de egyikőjük sem volt képes az Ari módszerét gyökereiben megérteni. Csak Báál HaSzulam volt képes ezt megtenni, mivel ugyanazt a lelket japta meg, mint az Ari. Ez nem azért van mert a többi Kabbalista alacsonyabb lett volna nála, hanem azért, mert az Ari módszerét csak egy olyan lélek volt képes megérteni, aki a közös lélek ugyanolyan helyéről származik, a test ugyanazon spirituális testrészéből mint az Ari lelke. A többi lélek ugyanazt a dolgot a saját testrészüknek megfelelően értik, legyen az a testrész a spirituális szív, agy, máj vagy tüdő.

A mi lelkünk lehet, hogy egy fontos spirituális testrészből származik, lehet, hogy még magasabbról, mint az Ari lelke. Azonban mivel ő különbözik tőlünk, és más tulajdonságai vannak, nem vagyunk képesek igazából érezni a módszert, hogy “otthon érezzük magunkat” azzal, mintha felodódnánk annak vízében. Nem érezhetjük azt saját életünknek, hacsak nem ugyanolyan módon vagyunk felépítve, mint ő.

Ennél fogva ne ítéljük meg a Kabbalistákat a megértésük szintje alapján, hanem az alapján, hogy mennyire képesek ők nekünk abban segíteni, hogy korrigálva legyünk és felemelkedhessünk. Ez a lelkük típusán és karakterén múlik, és az ő képességükön, hogy minket segíthessenek.

Ennél fogva senki mást nem ajánlatos tanulnunk Báál HaSzulamon kívül, és senki mást ne kövessünk annak érdekében, hogy felfedezhessük a Felső Világot. Végül is ő volt az egyetlen, aki ugyanazt a lelket kapta meg, mint az Ari.

Bármely személy, aki aspirációt érez a spirituális világ iránt, és a fejlődésre vágyik, az része az egyik legfontosabb spirituális testrésznek. A lelkek többi része azért létezik, hogy kitöltse a helyet a testen belül a fontosabb testrészek között, ezáltal egy passzív szerepet betöltve.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.