Dr. Michael Laitman

A célirányos felfedezése az alaptalan gyűlöletnek

Azáltal hogy mások vágyait magához csatolja annak érdekében, hogy kielégítse azokat a vágyakat a személy megteremti lelkét. Ez az, ahogy megvalósítja azt a vágyát, hogy hasonlóvá váljon a Teremtőhöz.

A múltban Ábrahám hasonló embereket gyűjtött maga köré az ősi Babilonban és egy csoportot teremtett, melyet “Isra-el” nek neveztek el, mely azt jelenti, hogy “egyenesen a Teremtőhöz”. Azonban az adakozás tulajdonsága mára elveszett, és a felebarát iránti szeretet helyett alaptalan gyűlölet jelent meg közöttünk. Azért gyűlölöm a többieket, mivel ők nem tartoznak hozzám és rendelkeznek saját vágyaikkal.

Olyan módon vagyok felépítve hogy senki más nincs belefoglalva az én érdeklődési körömben, hacsak nem tudom őket valamilyen módon saját hasznomra felhasználni. Azért gyűlölöm a többieket, mert különállnak tőlem.

Másrészről amennyiben egységre lépnénk, és én képes lennék egy másik személy vágyát magamon belül érezni, akkor szeretném azt a személyt. Ennél fogva a gyűlöletet csakis a szeretettel ellentétben lehetséges felfedezni. Mi mindig a kontrasztokból tanulunk – “A Fény előnyét a sötétségből tanuljuk meg”. Ezért van az, hogy azáltal, hogy a felebarát iránti szeretetre aspirálok, felfedezem magamban a gyűlöletet irányában.

Rabbi Akiva tanítványai, akik a felebarát iránti szeretet tulajdonságában léteztek ebből a szeretetből az alaptalan gyűlöletbe zuhantak le. Különböző irányokba robbantak szét az bennük felrobbanó önzőség által.

Amennyiben a személy képes spirituális szintekre emelkedni, amennyiben arra vágyik, hogy az adakozást, szeretet és a Teremtővel való hasonlóságot elérje, akkor újra és újra felfedezi, hogy a természete igazából alaptalan gyűlölet, és azáltal, hogy felfedezi magában a bűnöst, képes magát korrigálni, és igaz emberré válni.

(A reggeli lecke harmadik részéből, 2OO9 november 6.-án)

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.