Dr. Michael Laitman

A zavaró tényezők problémát jelentenek – a csoport nyújtja a megoldást

Kérdés:

Miért van szükségünk a zavaró tényezőkte a Teremtő felé vezető úton?

Válaszom:

Mindenki jár iskolába. Minden nap a tanárok feladatokat, és különböző problémákat adnak nekünk mindenféle témában. Ezeknek a feladatoknak megfelelően haladok előre, mivel nem tanulok semmit, hacsak nem tanulom meg, hogyan oldjam meg ezeket a problémákat. Minden probléma egy zavaró tényező.

Sokan sportolnak, és annak érdekében, hogy sikereket érjenek el sportjukban arra van szükségük, hogy keményen edzenek naponta, és fejlesszék képességeiket. Ez a szabály mindenre vonatkozik, és a spirituális út sem kivétel. Azonban léteznek különbségek.

A mi világunkban én tisztán látom a célt. Például híres tudóssá akarok válni, vagy orvossá, zenésszé vagy sportolóvá. Más szóval valami különlegessé akarok válni. Azonban bár túl kell lépjek néhány nehézségen, tisztán látom a végeredményt, mely hírnév és az egész világ tisztelete. Ebben az esetben önzőségem megtölt energiával. Emberek egész életüket eltöltik azzal, hogy a társadalomban tiszteletre méltó pozíciókat akarnak betölteni, és kifejlesztik erejüket, hogy elérhessék céljukat.

Azonban a spirituális munkában én nem érzem, hogy előre haladok, és nincs meg ahhoz az erőm, hogy előre haladjak. Ez azért van, mert az emberek körülöttem nem értékelik a spirituális célokat, és én magam sem látom ezeket az ideálokat. Szóval a probléma az nem igazán a zavaró tényezőkben van, hiszen nagyon sok ilyennel találkozom normális életem során is. A probléma az, hogy nem látom a célt, és nem kapok támogatást a társadalmi környezetemtől. Ezért van az, hogy abszolút módon szükségünk van a többiek segítségére.

Amennyiben én része vagyok egy csoportnak, mely állandóan magasra emeli a spirituális célt a szememben, akkor könnyebbé válik számomra hogy elérjem célomat. A nehézségek legyőzése nem lesz akkor a továbbiakban nehéz számomra, mivel megértem, hogy bármilyen cél azt követeli, hogy magamon kell dolgoznom. A legfontosabb az, hogy a csoport segítsen engem ebben.

(A Buffalói kongresszus gyerekleckéjéből)

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.