Dr. Michael Laitman

Az igaz szeretetet a feltétel nélküli adakozás fejezi ki.

Kérdés:

Mi az a feltétel nélküli adakozás?

Válaszom:

Az adakozás nem más, mit a szeretet. Amellett, hogy  a szerelem az egy  magatartás, az adakozás pedig egy cselekedet, ami kifejezi a szeretetet.

Amit mi a világunkban normálisan szeretetnek hívunk, az egy törekvés arra, hogy kiteljesítsük az egonkat. De mi az igaz szeretet közöttünk? Nekem van egy vágyam és neked van egy vágyad. Ha képes vagy hozzákötni a vágyadat az enyémhez, és a te vágyadat tekinteni fontosabbnak, akkor az én vágyam téged fog szolgálni abból a célból, hogy kiteljesítse a vágyadat.

Mi valamennyien vágynak lettünk teremtve, de később ez a vágy sok darabra tört, és mi szét lettünk választva egymástól. Az ego szétterült közöttünk, és távolságot érzékeltünk egymástól. Most akkor erőfeszítéseket kell tennünk, hogy kapcsolatot építsünk közöttünk, az egonk felett. Nem szabad elpusztítanunk az egot, hanem éppen arra kell őt használnunk, hogy kapcsolatainkat erősebbé tegye.

Ezáltal az egység, amit eredményként elértünk 613-szor nagyobb lesz, mint a teljes eredeti vágy, amit a Teremtő alkotott. Akkor hasonlónak fogjuk érezni magunkat a Teremtőhöz, mert mi nem az eredeti Fénnyel, a Nefesh-el leszünk feltöltve, hanem a NaRaNHY felsőrendű  Fényével, a szeretet és az adakozás Fényével!

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.