Dr. Michael Laitman

Lustaság lehet hasznos vagy káros attól függően hogyan használjuk azt

Kérdés:

Mit tegyek, ha lustaságom visszatart az előrejutástól, nem engedi, hogy belépjek a csoportba és erőfeszítéseket tegyek ott?

Válaszom:

A lustaság lehet nagyon hasznos, hogy ha az a spirituális cél fontosságával van összekapcsolva. Én lusta vagyok, hogy bármi mozdulatot tegyek, ameddig fel nem fedezem a kárt mely engem érhet. És akkor nincs más választásom, mint hogy felül emelkedjek lustaságomon. Ebben az esetben semmi különöset nem teszek, csak azt ami szükséges annak érdekében, hogy elérjem választott célomat.

A lustaság nem feltétlenül azt jelenti, hogy csak fekszünk és nem csinálunk semmit. Lehet, hogy tonnányi erőfeszítést végzünk, sok értelmetlen dolgot véghez víve, de lusták vagyunk arra, hogy rávegyük magunkat, hogy valami hasznosat tegyünk spirituális haladásunk érdekében. Például mondjuk azt, hogy ön csak ül otthon, és nem megy időben aludni annak érdekében, hogy a korai leckére képes legyen felébredni. Ez is a lustaság egy bizonyos formája.

A lustaság gyökere az, hogy nem látjuk azt a jutalmat, mely képes minket arra inspirálni, hogy megváltoztassuk jelenlegi állapotunkat. Ezért kell megnövelnünk a jutalom értékét érzékelésünkben. És akkor képesek leszünk legyőzni lustaságunkat. Egyébként csak jól érezzük magunkat. Nem érzünk elég jutalmat vagy büntetést, és ezért választjuk azt, hogy úgy maradjunk ahogy vagyunk változtatás nélkül.

A személy aki valami egyszerű állásban dolgozik, és filléreket keres lustának tekintheti magát, ha nem próbál meg másik foglalkozást keresni. Keményen dolgozik, de lusta arra, hogy változtasson. Ez a példa segíthet nekünk meglátni, hogyha nem megfelelően használjuk lustaságunkat, akkor az megállít minket, nem engedi meg, hogy megfelelő feltételeket teremtsünk célunk elérése érdekében.

Ennél fogva a lustaság az egy nagyon fontos tulajdonság. Azáltal, hogy azt megfelelően irányítjuk, és kontrolláljuk nagy haladást érhetünk el, mintha az autó gáz és fékpedálját nyomnánk váltakozva. Ez egy újabb példája annak, hogy semmi sem lett fölöslegesen megteremtve!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,197 seconds.