Dr. Michael Laitman

A vágy felépítése

Minden az élvezet iránti vágyon belül történik, mely vágyat a Teremtő teremtett. Ahogy az fejlődik a vágy változásokon megy keresztül. Eredetileg, nincs konfliktus köztem és a vágy között. Igazából milyen konfliktus lehetséges, ha nem választom magam külön a vágytól, és annak utasításait követem?

Ekkor még nincs fogalmam sem arról, hogy a vágy az nem én vagyok, és nem én akarom ezeket a dolgokat, hanem a vágy irányít engem. Nem értem még és nem választom magam a:

1. Vágyra és

2. Az emberi lényre

Amikor a szívben található pont (a Teremtő) felébred bennem, és megadja nekem az adakozás iránti aspirációt, akkor megértem, hogy a vágyam az nem sajátom. Most már létezik a:

1. Vágy és

2. Én (a szívben található pont)

Azáltal, hogy megpróbálom megváltoztatni a vágyakat, eltávolodom tőlük egyre messzebbre, ameddig el nem kezdem érezni, hogy a rabszolgájuk vagyok. Függetlenül attól, hogy élvezem vágyaimat, vagy szenvedek tőlük, elkezdem megérteni, hogy ezeket a vágyakat küldik nekem. Akkor valóságom már három elemből áll:

1. A Teremtő

2. A vágyak, melyeket Ő küld nekem

3. Én

A Kabbala elmagyarázza, hogy abban van szabad választásom, hogy megemelhetem a spirituális cél fontosságát a testem érdekei, és jelenlegi életem fölé. Mindezt a csoport és a Felső Fény hatására tudjuk megtenni. Akkor képes leszek vágyaimat megváltoztatni annak érdekében, hogy célomat elérjem. Ily módon felépítem a Teremtővel, azaz az adakozással való hasonlóságomat.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.