Dr. Michael Laitman

Az élvezetünk vágya úgy lett megteremtve, hogy eljöhessünk megismerni a Teremtőt.

Az egyetlen dolog, ami a teremtésnél meg lett alkotva, az élvezet iránti vágy és semmi más nem létezik csak ez. A Fény, a feltétel nélküli adakozás tulajdonsága teremtette ezt az élvezet iránti vágyat, mint Saját Maga ellentétét. A Teremtő, a feltétel nélküli adakozás  tulajdonsága akarják a teremtést, az élvezet iránti vágyat, hogy érezzük Őt, hogy megértsük Őt, és hogy elérjük a tökéletesség állapotát.

A tökéletes állapot meg kell, hogy egyezzen a Teremtővel, a Fénnyel, a feltétel nélküli adakozás tulajdonságával. Ezért az élvezet iránti vágy megteremtése után nem hagyta azt sem üresen, sem megtöltve egy megváltoztathatatlan állapotban, de inkább beágyazva az Ő tulajdonságába, a feltétel nélküli adakozás vágyába. A teremtő nem csak az élvezet érzését vagy annak hiányát (szenvedés) adja, hanem beágyazza az Ő tulajdonságba, úgyhogy ez annak a megértését is jelenteni fogja, hogy mit jelent a kap és az ad.

Azt  a képességet, hogy a keserűt megkülönböztessük az édestől, „érzésnek” hívjuk. Azt a képességet pedig, hogy megkülönböztessük a kap-ot és az ad-ot, az „észnek” hívjuk. Az ész az az érzés és érzékelés is, ami a vágyon belül van, de ez már létezik, mint„ok””

Kiderül, hogy a vágy azért teremtetett, hogy felfogjuk:

a feltöltést vagy a feltöltés hiányát, mint édes/keserű.

kapást ás adást, mint hamis/igaz

Mivel a teremtés két részből áll, a  teremtés maga és a Teremtő vagy a teremtés tulajdonsága és a Teremtő tulajdonsága, ezért a vágy( a teremtés) állandóan  a saját magával való identitásában létezik

Ez a két komponens felépíti a vágyon belül a négy lehetséges kombinációt (állapotot), amit a Kabbala tudománya  a  Teremtő Négybetűs Nem Kiejtett Nevének hív (Yud-Hey-Vav-Hey),  Ez a mátrix tartalmazza a Teremtő kinyilatkoztatásait a teremtés alatt, a legegyszerűbb formától  a legbonyolultabb formáig. Mind a négy előre haladó állapot magában tartalmazza a megelőző állapotokat, a következő állapot mindig a megelőzőből megy át a következőbe. Így jut el az élvezet iránti vágy a teljes kifejlődéshez.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,186 seconds.