Dr. Michael Laitman

Hogyan képes a Zohár könyve látásmódunkat újra fókuszálni

A Zohár könyve elmagyarázza viszonyunkat a Teremtővel, mely az egyetlen dolog amit tanulmányoznunk kell. Az egész valóságban csak a Teremtő és a teremtmény létezik, és ez az egyetlen dolog, amiről a Zohár könyve beszél.

Még “normális” életünkben is, ahol a világ képe megakadályoz minket abban, hogy az igazságot láthassuk (hogy a Teremtő és magunk létezünk csak), minden ami körülöttünk van, az igazából a Teremtőhöz való kapcsolatunkhoz tartozik, bár ez még nem nyilvánvaló számunkra. Semmi más nem létezik a Teremtőn és a teremtményen kívül.

Bár a spiritualitásban nincsenek képek, a Zohár először is látszólag “korporeális” helyzeteket mutat be nekünk, nekünk mindenféle cselekedeteket és képeket bemutatva, melyeket jól ismerünk jelenlegi világunkból. De utána, a Zohár elkezdi elmagyarázni mi is történik a képek színje mögött – mi történik az erőkkel, a vágyakkal és tulajdonságokkal a magasabb, párhuzamos szinten. Ily módon fokozatosan arra vagyunk felkészítve, hogy felfedezzük a magasabb “képeket”, és tulajdonságokat, és mindenre úgy tekintsünk mint a magunk és a Teremtő viszonyára.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.