Dr. Michael Laitman

Szükséged van egy Kabbalista tanítóra, hogy megismerd a Teremtővel való kapcsolat programját.

A Kabbala szó többféleképpen értelmezhető. Az egyik jelentése „ valamit adjunk tovább”,  mert a Kabbala nyelvét csak a tanuló és a tanító kapcsolatán keresztül adhatjuk át. Az összes többi nyelvet (Tanach, Halacha and Haggadah) saját magad is megtanulhatod, ha megkapod azokat a könyveket az előző generációtól, amelyek a kulcsfontosságú koncepciókat megmagyarázzák, és ha van valaki, aki  tanácsot ad. Ha ezt a többi nyelvet tanulod, nem kell, hogy szoros kapcsolatban légy a tanítóval, nem kell megismerned, hogy ő hogyan gondolkodik, érez és viszonyul bármihez. Nem kell, hogy bármit magadévá tegyél belőle, hogy lemásold az attitüdjét és világszemléletét.

Mindazonáltal annak érdekében, hogy Kabbalát tanulj, ragaszkodnod kell egy tanítóhoz Ez azért van, mert ő a magasabbszintűés te vagy az alacsonyabb szintű. Ő neked adja az AHPját, és úgy kell tekintened rá, mint valami pozitívra és kívánatosra, ellentétben a külső jelenségekkel, amik szándékosan taszítanak téged  Persze te nem fogsz egyetérteni a tanítóval, nem fogod akarni őt.  Távol tartod magadtól és még gyűlölöd is őt.. Mindazonáltal a valóságban  ez azért van, hogy megmutassa neked, mennyire nem akarod a spiritualitást.

Meg kell kapnod a nyelvet vagy a programot, ami már működik a tanítóban, de benned még   nem. Meg kell próbálnod, hogy kövesd a példákat, amiket adtak neked. Ha van a közeledben egy tanító, ugyanabban a világban, és ugyanazokkal az érzékekkel,  felhasználhatod őt arra, hogy segítsen neked belépni a spiritualitásba. Képes vagy arra, hogy ragaszkodj a tanító spiritualitáshoz való attitüdjéhez, ellentétben azokkal a külső akadályokkal, amik akadályozni próbálják a lehetőségedet, hogy egy belső kapcsolathoz tartozzál.  Ha a Teremtő ezt a példát nem nyújtaná  neked,  teljesen el lennél zárva a spiritualitástól, és semmi reményed nem lenne, hogy valaha is elérjed azt.

Lehetetlen eltávolítani a spiritualitást a könyvekből, mert ez földi értelemmel nem elvégezhető. Egy személynek el kell törölnie az egoizmusát, és ledöntenie az akadályokat közte és a tanító között, hogy megismerje a tanár belső tartalmát. Csak ha ezeket a feltételeket teljesíti, csak akkor teszi magáévá a tanító belső világszemléletét annyira, amennyire csak képes.

Ha képes vagy felfogni a  tanítónak a Teremtővel való kapcsolatának programját,  akkor mehetsz előre, különben nem. Ez pontosan az, amire Ari utalt, amikor a halála előtt azt mondta, hogy csak az egyik tanulója,  Chaim Vital, folytathatja a Kabbala tanulását, mert ő megtanulta Aritól a nyelv alapjait, a programot, ami összeköt a Teremtővel, míg a többiek nem.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,608 seconds.