Dr. Michael Laitman

A lélek csakis saját erőfeszítéseink segítségével fejlődik

Az összes cselekedeteink ebben a világban azért történnek, mivel felülről vagyunk irányítva, kivéve azokat akik szabadok. A mi szabad választásunk csak abból áll, hogy egyre magasabbra emelkedünk, és korrigáljuk lelkünket, hogy az hasonlóvá váljon a Teremtőhöz. Minden magunkon belül és körülöttünk csak felülről van diktálva a Felső Világok törvényei által.

Amennyiben választásunk nincsen jelen semmi korporeális dologban, és minden Felülről van irányítva, akkor életünkben semmiért nem jár sem büntetés, sem jutalom! Végül is semmi sem történt általunk, mindent rajtunk keresztül, Felülről végeztek.

Ennél fogva azt tanuljuk, hogy állatokként élünk ameddig nem válunk hasonlóvá a Teremtőhöz. Abban a mértékben, melyben hasonlóvá válunk, Ádámnak, “hasonlónak” (Dome, héberül) nevezhetjük magunkat. A Teremtőhöz való hasonlóság a vágy pontjából kezdődik, az Ő iránta való aspirációval, melyet a “szívben található pont”-nak nevezünk. Amennyiben az megjelenik, akkor a személy kétségtelenül elérkezik a Kabbalához, mivel ez a pont odavezeti majd.

A szívben található pont az olyan mint a spermacsepp, melyből mi kifejlődhetünk. Azonban mi csak a spirituális testben fejlődhetünk ki, a lélekben, saját erőfeszítéseink által. Ez az egyetlen cselekedet melyet szabad választásunkkal képesek vagyunk elvégezni (olvassük el Báál HaSzulam cikkét: “A Szabadság”)

Ha az egész világot hátrább toljuk, és elkezdjük a szívben található pontot kifejleszteni, akkor felemeljük magunkat a Felső Rendszerbe. Legyünk készek arra, hogy mindent elutasítsunk, hogy ott maradhassunk. Ez az egyetlen választásunk, az egyetlen cselekedet melyet mi elvégezhetünk. Jutalmunk a lelkünk élete!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,636 seconds.