Dr. Michael Laitman

A vágy azután fejlődik ki, hogy mi megízleljük azt

Kérdés:

Az egyik előző blogbejegyzésben ön azt írta, hogy a személynek jutalmat kell követelnie a Teremtőtől minden egyes cselekedetéért, annek érdekében, hogy felgyorsítsa a Felső Világ felfedezését. De hogyan vagyok képes ezt a követelést kifejleszteni, ha nem rendelkezem vele egyátalán?

Válaszom:

Senkinek sincs kezdetben vágya a Felső Világ iránt, mivel a Felső Világ ellentétes velünk, és ezáltal mi nem vagyunk képesek azt érzékelni. A vágy csak azután fejlődhet ki, miután mi megízleltük azt, és utána elvesztettük az érzést. Ezek után érezzük meg a szükségünket annak, és elkezdünk utána rohanni. A vágyott dolog iránt kialakult extra aspirációt hívjuk epekedésnek, szenvedélynek.

A Kabbalában a vágy fejlődésének ilyen törvényszerű kifejlődését a “Fény megjelenése és eltűnése” elvének hívjuk. Ez az mely képes a vágyat fokozni, kifejleszteni.

Tehát a legfontosabb kérdés a következő: Hogyan vagyunk mi képesek a Fény hatását magunkra vonni? A válasz: csakis a környezeten keresztül – tanár, könyvek, és a csoport.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.