Dr. Michael Laitman

Minden tárgy, objektum csak hozzán viszonyítva létezik, és csak abban a mértékben, melyben érzékeljük azt

Az érzés az a vágyban jelentkező benyomás, mely vágy a teremtés anyaga. Mi azt hisszük, hogy az érzékelés csak érzéseket jelent, mint szeretet vagy gyűlölet. De valójában az érzékelés a valóságot magát jelenti!

Vladimir Lenin az anyag saját, személyes defínícióját ily módon írta le: “Az anyag az objektív valóság, melyet érzékszerveinkkel érzékelünk, és mely független tudatunktól.” Nem is lehetett volna messzebb az igazságtól az anyag objektivitásával, és annak tudatosságunkon kívül való létezésével kapcsolatban.

Minden tárgy, objektum csak hozzán viszonyítva létezik, és csakis tudatunkon belül, abban a mértékben, amekkora mértékben azt a tudatunkon belül érzékeljük. Az anyag nem más, mint a megszerzés iránti vágy (hogy az Fénnyel teljen meg), melyet a Teremtő (a Fény, az adakozás tulajdonsága) teremtett meg.

Különböző szinteken az anyag a beteljesülés különböző formáira aspirál. Például a kövületi szint meg akarja őrizni formáját, a növényi szint már vonzani akarja a hasznosat, és ellökni a károsat, és így tovább.

A Fény nem teremtett mást azon a vágyon kívül mely önmagát érzékeli.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,668 seconds.