Dr. Michael Laitman

A Végtelenség körének rávetítése a fizikai világ négyszögére

A spirituális világ analóg módon, vagy egy analóg szerkezetre épül, és nem pedig egy diszkrét vagy digitális rendszerre. Mi mindazt, mint egy diszkrét rendszert képzeljük el, mivel agyunk képtelen elképzelni, és megérteni az analóg struktúrát. Elménkben soha nem leszünk képesek megérteni, hogyan működik egy analóg rendszer.

Még amikor az emberi testről tanulunk, egy olyan rendszerről ahol minden összeköttetésben van, ezt a szervezetet is egy diszkrét rendszerként képzeljük el, ahol minden rész önmagában működik, legyen az a szív, a vesék, vagy más testrészek. Amennyiben mi a testet, mint diszkrét rendszert tekintjük, akkor olyan méréseket végzünk, amit csak akkor végezhetünk, ha valami el van választva az egésztől. Csak a keleti orvostudományok használnak egy részleges és felületes megközelítést a testtel kapcsolatban, mint egységes, analóg rendszerrel kapcsolatban.

Ellentmondás van az “adakozó” Fény végtelen tulajdonságai, és véges “szűrő” tulajdonságai között, mely szűrőt önző vágyaink próbálnak korrigálni, hogy megegyezzen tulajdonságaiban a Fénnyel. Van egy ellentét a kerek végtelen adakozási világ, és a szögletes teremtett világ (a mi fizikai világunk) között.

Mi a Fény tulajdonságait a Kli-n keresztül elemezzük ki, mint ahogyan a különálló részek közötti kapcsolat és összeg integrálját számoljuk ki. A spiritualitásban minden egyes új állapot egy új világnak számít, és ennek következtében az elemei között új viszonyok jönnek létre.

A lelkek rendszerében, mindenki össze van kapcsolódva, és bármilyen változás amit én okozok, megváltoztatja a teljes redszer állapotát, és ez oda vissza érvényes. Lehetetlen a spirituális valóságot érzékelni egy diszkrét intellektussal, mi automatikusan limitálva vagyunk azáltal a képtelenségünk által, hogy nem vagyunk képesek a diszkét különálló részeken túl bármit is méricskélni.

Azok, akik elkezdik a magasabb világot érezni, elkezdenek új eszközökhöz jutni, hogy abban az új rendszerben élhessenek. Elkezdik megérteni, és érezni mindenki adakozását mint egy egységes egész részét, és képesek a kört a kocka fölé vetíteni – az analógot a diszkrét fölé. Csak azáltal, hogy mindkét erő rendelkezésükre áll – a megszerzés és adakozás, képesek ezt a két rendszert egyesíteni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.