Dr. Michael Laitman

A mi teljes világunk nem más, mint egy bennünk játszódó mozifilm

A vágyaink a testünkön kívül léteznek. A múltban azonban az emberek azt hitték, hogy a személy tulajdonságai a szívében rejtőznek, ami azt sejtette, hogy ha képesek lennénk a személy szívét kicserélni, azzal kicserélhetjük a teljes személyt. De az első szívátültetés bebizonyította, hogy ezek a várakozások hibásak voltak megmutatva, hogy a szívünk egyszerűen egy pumpa. Ugyanez igaz az agyunkra is: az igazság az, hogy azt még számítógépnek sem hívhatjuk.

A testről szólva, az csak egy kép, amit mi létezőnek képzelünk. Azonban a mi valós “énünk” – a spirituális “én” – az túl van ezen a képen.

Ez az egész világ kizárólagosan csak a vágyainkon belül, bennünk jelenik meg. Az a 3 dimenziós képernyő, melyen azt nézzük nem igazán a körülöttünk levő világot jeleníti meg, hanem a bennünk levő erőket. Mi nem látunk semmi mást ezen kívül, ezért van az, hogy azt hisszük, hogy egy élő világgal vagyunk körbevéve.

Ami igazából körbevesz minket az egy panorámikus képernyő. Mi csak azt tudjuk, amit érzékelünk, és mi csak azt érzékeljük amit éppen nekünk ebben a pillanatban megmutatnak. Csak amikor a spirituális kép megjelenik számunkra akkor értjük meg, hogy mindeddig mi csak egy mozifilmet néztünk.

A Kabbala tudománya az egy olyan módszer, mely segít nekünk ebben az új érzékelésbe való átmenetben. És pontosan ez az amit el kell várnunk tőle. Nem szabad, hogy üres elméleti tudást várjunk a Kabbala könyvekből, hanem egy másik, magasabb világ látképét kell várjuk – saját magunk és a Teremtő színtiszta képét.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,614 seconds.