Dr. Michael Laitman

Az adakozás iránti szándék a kutatás eszköze a Kabbala tudományában

Kérdés:

Miért nem szükséges a Körbevevő Fény a szokványos tudományokhoz, de abszolút szükséges a Kabbala tudományának tanulásához? Mi a különbség a Kabbala és a többi tudományok között?

Válaszom:

A szokványos tudományokat önző vágyainkkal tanulmányozzuk, és a kutatótól nem várják el, hogy ezen a világon túl bármit is tegyen. A szokványos tudományok nem mennek túl az önző alapanyag tanulmányozásánál, mely a mi élvezetek megszerzésére irányuló vágyunk. Ez az a vágy az mely elhiteti velünk, hogy egy hatalmas világ van körülöttünk, melyet mi tanulmányozunk. De az igazság az, hogy mi saját belső vágyunkat tanulmányozzuk a kövületi, növényi, állati és emberi szinteken, melyek mind bennünk léteznek.

Az összes állat, növényzet és élettelen tárgy, és általában szólva az összes olyan dolog, melyeket a szokványos tudományok segítségével megismerünk, aktuálisan számunkra az élvezet megszerzésére irányuló vágyunkon belül jelennek meg. Ezért van az, hogy a végén mi csak saját vágyunkat fedezzük fel. Ez az amit az összes tudomány, mint biológia, kémia, fizika, csillagászat, és mások tesznek. Mindez csak bennünk létezik.

Akkor mit mondhatunk a Kabbala tudományáról? Az is bennünk található. Az egyetlen különbség az, hogy a szokványos tudományok az önző vágyakat eredeti formájukban kutatják, ahogy azok eredetileg lettek nekünk adva, míg a Kabala tudománya vágyainkat egy “felújítás” után vizsgálja – miután azok megszerezték az adakozás szándékát. Azonban először szükségünk van erre a szándékra, annak érdekében, hogy elvégezhessük a kutatást, vizsgálatokat.

Ezért van az, hogy a korporeális élvezeteket megszerezni akaró vágyainkat vizsgáló kutatónak nem kell megváltoznia. A jelenségek, amiket tanulmányoz azok olyanok, melyek megjelenhetnek saját önző vágyain belül. Az egyetlen dolog amire a kutatáshoz szüksége van, az értelem és logika.

Azonban annak a személynek – a Kabbalistának, aki azt akarja megvizsgálni, hogy mi történik az élvezetek megszerzése iránti vágyban, mely rendelkezik az adakozás szándékával, először is meg kell szereznie az adakozás szándékát, mivel az a kutatási műszere.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.