Dr. Michael Laitman

Engedély felülről

Kérdés:

Báál HaSzulam azt írta, hogy Felülről engedélyt kapott arra, hogy felfedje a Kabbala tudományát. Mit jelent ez az “engedély felülről”?

Válaszom:

Amikor egy Kabbalista magas szintű megértést ér el, akkor az azt jelenti, hogy “engedélyt kapott felülről”. Elfogadja új küldetését, és kötelességének érzi, hogy azt elvégezze, és elkezd cselekedni. Mindez része annak a küldetésnek, melyet az összes nagy Kabbalista vállára helyeztek, kezdve Ábrahám idejétől. A legfényesebb példa Mózes, az összes ember spirituális vezetője.

Az “engedély felülről” magában foglalja a tudást az Univerzum szerkezetével kapcsolatban, a Teremtő felfedezésének módszerét, és az emberek oktatásának módszerét önkorrekciójukkal kapcsolatban, mind a mi időnkben, és bizonyos mértékben a jövőben. Az aki megkapja ezt az “engedélyt felülről”, egy olyan vezetékké, kapcsolattá válik, amelyen keresztül a magasabb tudás lefelé folyhat, azoknak az alacsonyabb szinten levőknek a képességének megfelelően, hogy ők mennyire képesek ezt a tudást magukba fogadni, és tanulni.

A “felülről származó engedély” magába foglalja azt a hatalmas rendszert, amely képes a Teremtőt és az emberiséget egymással harmóniába hozni. Az, hogy “engedélyt kapunk felülről” azt jelzi, hogy az adott emberi lény a Teremtő képviselőjévé vált, egy összekötővé a Teremtő és a teremtés között. Igazából amennyiben a személy nem kapott volna “engedélyt felülről”, akkor csak összezavarná a többieket. Akkor nem lenne képes megfelelően bemutatni a célt, annak fontosságát, a cél eléréséhez szükséges módszert vagy annak a módszernek a fontosságát.

A cél az, hogy eggyé váljunk a Teremtővel. A módszer ennek a célnak az eléréséhez magában foglalja az emberi vágyak korrekcióját a Fény segítségével, mely képes minket a Forráshoz visszajuttatni. Mindezt a Kabbala tanulása indíthatja be, és az, hogy arra aspirálunk, hogy korrigálódjunk, mely aspiráció a “szívben található pont”-ból ered. Ez cserében azt a vágyat ébreszti fel bennünk, hogy összekapcsolódjunk (“szeresd felebarátodat”) csoporttársaink “szívben található pont”-jaival.

Amennyiben a személy képes ezt a teljes rendszert feltárni, és azt képes megérteni, és azt lényébe beépíteni, az azt jelenti, hogy megkapta az “engedélyt felülről”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,636 seconds.