Dr. Michael Laitman

A tanár az átmeneti szint a tanuló és a Teremtő között

Amennyiben a tanuló fel akar emelkedni a spiritualitásban (az adakozás iránti tulajdonságaiban), akkor “el kell törölnie” magát (önzőségét), és “hozzá kell tapadnia” Tanárához annak érdekében, hogy átvegye Tanárja tulajdonságait. Természetesen ezt nem képes önmaga által megtenni, de azáltal, hogy erőfeszítést tesz, megteremti annak feltételeit, hogy a Tanár képes legyen őt elkezdeni “felemelni” a saját elméjéhez és érzéseihez a Felső Valósággal kapcsolatban, és saját szintjére emelni őt. Ily módon vagyunk kéesek előre haladni a spiritualitásban.

Minden egyes szinten létezik a segéd, a tanár a két állapot között – a közbülső szint vagy állapot,  a Felső Szint AHAP-ja mely képes minket felemelni. A Felső Szint, a Tanár leereszti magát és felfedi magát a tanuló szintjén, miközben szinte ugyanolyannak tűnik, mint mi magunk vagyunk. Ez azért van, hogy képesek legyünk hozzákapcsolódni. Ez olyan, mint egy apa, aki intelligens felnőtt létére gyerekjátékokat játszik kisfiával.

Azonban néha a Tanár “inkorrekt” módon fedi fel magát, ezáltal megmutatva nekünk, hogy mit is kell kitörölnünk magunkból annak érdekében, hogy a felszállás érdekében hozzá csatlakozzunk.

Amennyiben a Felső Szint AHAP-ja nem ereszkedne le az alsó szintre, az alsónak semmi lehetősége nem lenne a felemelkedésre. A tanulónak egy Tanárt kell találnia, mivel ellenkező esetben csak barangolna a saját szintjén, és soha nem lenne lehetősége a felemelkedésre!

A Tanár két szinten létezik egyszerre: a tanuló szintjén, ahová célirányosan leereszti magát, és a saját szintjén, azon a szinten ahová képes tanítványait felemelni. Minden tudomány megköveteli, hogy a tanuló lenullázza magát a tanárja előtt, másképpen a tanuló nem lenne képes bármit is kapni tanárától.

Azáltal, hogy felemelkedik a Tanár szintjére, felfedezi a következő, magasabb szintet, mely utána új Tanárává válik. Ily módon mi állandóan lenullázzuk magunkat és magasabb és magasabb szinteken felfedezzük újabb Tanárunkat. A Tanár hozzákapcsol minket a Magasabb Szinthez, és ezáltal hívjuk őt Tanárnak, míg az a szint mely a Tanár felett létezik az a Teremtő.

Az hogy közelebb kerülünk hozzá, és egységre lépünk a Tanárral, az a fizikai közelségtől vagy távolságtól független. Semmi különbséget nem jelent az, hogy a tanuló a Tanárral szemtől szemben, vagy az Interneten keresztül tanul.

Amennyiben a tanuló meghallgatja amit Tanára mond, és végrehajtja annak tanításait, magát lenullázva teljes odaadással, és megpróbálja megérteni a Tanár gondolkodását, akkor teljesen mindegy melyikük hol is található fizikálisan. A tanuló képes mindent megkapni ezen a felfelé irányuló spirituális csatornán keresztül, melyet felfedez magának.

Végül is a Tanár az nem egy fizikai test, hanem az átmeneti szint a tanuló és a Teremtő között.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.