Dr. Michael Laitman

A Kabbalista világokat teremt amikor beszél

Amikor egy Kabbalista beszél, akkor azzal világokat teremt, mivel a beszéd a belső megértés külső kifejezése. Ez elmagyarázza miért hívjuk a mi emberi szintünket a “beszélő” szintnek. Ahogy a korrekció megtörténik a vágynak ezen a szintjén, elkezdjük a Teremtő tulajdonságait megszerezni, megérteni. Az ilyen fajta megértés nem történhet meg az “állati”, “növényi” és “kövületi” szintjein a spirituális világ vágyain belül.

Csak miután megszerezzük a “beszélő” képességet akkor képes a lélek kapcsolódni és a Teremtővel összeolvadni. Ezért van az, hogy amikor a Kabbalista beszél akkor világokat teremt, az összes vágy, tulajdonságok és szándékok között hoz létre kapcsolatokat. Az én 613 vágyam hozzáköt engem a 613 korrigáló Fényhez mely megtölti az én korrigált edényeimet. Ez az ahogy érzékelem egységemet a Teremtővel.

Mindez a végső, beszélő szinten történik, ahol megszerezzük azt a képességet, hogy korrigáljuk magunkat. Csakis ezen a szinten képes a teremtés önmagát a Teremtővel ellentétben érezni, és ugyanakkor csakis ezen a szinten képes a teremtés a Teremtővel azonos tulajdonságokra szert tenni. Ezt a szintet hívjuk “Ádámnak” (az “adome” hasonló héber szóból).

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.