Dr. Michael Laitman

Felkészülésre van szükségünk, hogy ráhangoljuk magunkat a Zohár könyvére

Kérdés:

Mi a haszna a Zohár tanulásának korunkban? Tanulnunk kell azt, annak érdekében, hogy megértsük, megszerezzük a spiritualitást?

Válaszom:

Igen, az idő elérkezett arra, hogy tanuljuk a Zohár Könyvét. Hosszú ideje vártam már erre, mivel keresztül kellett mennünk egy felkészülési időszakon. Most elértük azt az állapotot, ahol nagy tömegű ember a világ minden részén képes felkapaszkodni a spirituális létrára. Ezért van az, hogy a Zohár kommentárját a Szulam-nak, Létrának hívják.

Ezért van az, hogy most elkezdjük a Zohár könyvének együttes tanulását. Minden ember aki csatlakozik hozzánk ebben, és aki képes magát lenullázni mint egy kisgyerek annak érdekében, hogy velünk együtt tanuljon, akkor képesek leszünk áttörni abba az érzékelésbe, amit a Zohár lefest számunkra.

A Zohárt képtelenség elménkkel tanulmányozni, mivel az a személy szívéhez beszél, és érzéseit fejleszti ki. Ennek a célja az hogy képes legyen két tulajdonságot érezni: az adakozást és a megszerzést. Ezért van az, hogy Báál HaSzulam kommentárját a Szulam-nak, Létrának nevezte el.

Emellett a Zohárt nem lehet egyedül tanulni, hanem csakis egy csoporton belül. Igazából így lett az maga megírva, 1O Kabbalista csoportja által, melyek lelkei teljes egységgé álltak össze. A tíz Kabbalista akik a Zohár Könyvét írták egy spirituális edényt képzett, mely a 1O alapvető szfirából állt. Mindegyikük egy-egy Szfirát jelképzett, avagy a Teremtő által teremtett teljes edény egy-egy speciális erejét. Ennél fogva amennyiben mi ugyanilyen teljes edénnyé akarunk válni, akkor képesek leszünk az üzenetet megkapni tőlük, és az képes lesz minket befolyásolni.

Amennyiben mi a csoporton belül tanuljuk most a Zohárt, akkor gyorsan érezni fogjuk, hogy a könyvön belül rejtett erő hogyan képes minket összekapcsolni. És amekkora mértékben egységre lépünk, képesek leszünk elfogadni és megérteni a könyv üzenetét. Igazából azért leszünk képesek azt érezni, mivel a megértésünk a szívünkön keresztül történik. Olyan speciális vágyak léteznek, mely kifejezetten azért lettek elrendezve, hogy ezt a spirituális üzenetet megértsük.

Lehetetlen a Zohárt megérteni, megszerezni száraz értelemmel. Szükség van egy csoportra, mely egy nagymértékü felkészülésen ment keresztül, melynek tagjai már megpróbálták a spiritualitást megszerezni más módszerekkel, és megszabadultak már illúzióiktól. Sok dolgot felfedeztek, megkülönböztettek már, és készen állnak ara, hogy eltöröljék magukat, mert megértik, hogy egyedül, egyéni erejükkel nem képesek semmit sem elérni. Akkor készen állnak ara, hogy elkezdjék a Zohárt tanulni, és arra ráhangolják magukat.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.