Dr. Michael Laitman

Követelnünk kell a Fáraótól, hogy megengedje, hogy egységre lépjünk

Kérdés:

Állandóan azt olvasom, hogy fel kell fedeznünk a Teremtő felé érzett szeretetünket, de ehelyett csak gyűlöletet találok magamban. Mit tegyek?

Válaszom:

Ez egy fantasztikus felfedezés! De igazából ez még nem kényszerítette önt arra, hogy felkiáltson, a helyzet nem tűnik még elviselhetetlennek. Időnként azt látja, hogy milyen jó, és néha pedig gyűlölet ébred fel a többiekkel, vagy magával szemben.

Még mindig hiányzik annak a ténynek a felismerése, hogy teljes pozitív jövőnk azon múlik, hogy elérjük ezt az elviselhetetlen helyzetet. Hiányzik még belőlünk az az érzés, hogy a Teremtő pontosan a közöttünk levő viszonyokban rejtőzik.

A Teremtő azt mondja Mózesnek: “Menjünk a Fáraóhoz”. Ez azt jelenti, hogy a gonosz hajlamunk (Fáraó) elé kell állnunk, és azt kell követelnünk tőle, hogy a jó hajlam (a Teremtő) hatása alá kerüljünk.

Amikor elhagyjuk önzőségünket (Egyiptomot) annak érdekében, hogy felfedezzük a Teremtőt, elkezdjük érezni annak szükségességét, hogy egy emberré egy szívvel váljunk – az egység szükségét.

Ez azt jelenti, hogy a Sinai Hegy (a Gyűlölet hegye) körül találjuk magunkat, ahol egységre kell lépnünk és fel kell fedeznünk a Teremtőt, az egységünkön keresztül egy magasabb dimenziót elérve.

Most mindenkinek a Fáraóhoz kell mennie, és követelnie kell tőle azt, hogy minden egyes személy egységre lépjen mindenki mással, mivel csakis ebben az egységben vagyunk képesek a Teremtőt felfedezni.

“Engedd el Népemet!”


Amikor Izrael Egyiptom földjén van

Engedd el Népemet

Oly keményen elnyomva, hogy azt lehetetlen elviselni

Engedd el Népemet


Menj le

Mózes

Egészen Egyiptom földjére

Mond meg

A Fáraónak

Engedje el Népemet


Ezt mondta az Úr, bátor Mózes mondta

Engedd el Népemet

Amennyiben nem teszed meg, elpusztítom első szülötteidet

Engedd el Népemet


Menj le

Mózes

Egészen Egyiptom földjére

Mond meg

A Fáraónak

Engedje el Népemet


Ellenségeid nem lesznek képesek előttetek állni

Engedd el Népemet!

És Tiétek lesz a nygszerű Kánaán Földje

Engedd el Népemet!


Menj le

Mózes

Egészen Egyiptom földjére

Mond meg

A Fáraónak

Engedje el Népemet.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,609 seconds.