Dr. Michael Laitman

Azáltal, hogy kicsit megnyitjuk az ajtót bepillantást kaphatunk a Felső Világba

Kérdés:

Ön elmagyarázta, hogy a Végtelen Világtól a mi világunkig az összes világ megegyezik egymással minden részletében a gyökértől az ágakig. Amikor ezeket a szavakat olvasom a Zohár könyvében azzal a szándékkal, hogy általuk elérjem a spiritualitást, és amennyiben összekapcsolódom a szöveggel, akkor belépek a Felső Világba és a spirituális képeket a földi képvilágon keresztül látom a könyvön keresztül. Ez így igaz? Mindez a kapcsolat csak akkor jön létre, amikor azt a lecke alatt tanulom?

Válaszom:

Amikor mi a Zohár Könyvének szövegén keresztül haladunk, elkezdjük látni a belső spirituális képet, azáltal, hogy benyomásokat és tulajdonságokat kapunk abból a szövegből, melyről a könyv beszél. Elkezdjük azonosítani a mi világunkból származó neveket, személyiségeket, tárgyakat és helyeket mint a megszerzés és adakozás tulajdonságait, melyek nagyok, kicsik jók vagy rosszak.

A tulajdonságok egy palettája emelkedik ki bennünk ennek a világnak a képeivel párhuzamosan. A spirituális kép bennünk marad, mint egy modell mely megegyezik az allegórikus történetmenettel. A Zohár a mi világunkból származó szavakat használ arra, hogy elmagyarázza a megszerzés és adakozás világának tulajdonságait, mely minden létezőt alkot. Ez a két tulajdonság megrajzolja a mi világunk képét, és ugyancsak ez a két tulajdonság formálja a Felső Világ képét is.

Ahogy mi magunkba gyűjtjük azoknak a példáit, ahogy ez a két nyelvezet és két világ összekapcsolódik miközben a Zohár könyvét olvassuk, ahogy mi azokat tanulmányozzuk és elrendezzük őket magunkon belül, képessé válunk még több spirituális benyomás érzékelésére.

Kérdés (folytatva):

Jelenleg a tanulásom csak abból áll, hogy ülök a könyv előtt és megpróbálom érezni mi van abban leírva, hogy ez kialakítsa bennem a spirituális modellt?

Válaszom:

Minden cselekedetünk eredménye a csoporton és a Kabbala terjesztésén belül, és azon erőfeszítésink végkifejlete, hogy erőfeszítéseket teszünk a spirituális világ elérésére, az a megszerzés és adakozás képeinek formájában , és a teremtés és Teremtő tulajdonságainak megjelenésében és azok kombinációiban jelenik meg bennünk. A lélek megjelenése, mely a Teremtő érzékelése és megértése, az mindezen cselekedetek következménye.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.