Dr. Michael Laitman

Sorrendbe tesszük vágyainkat

Kabbalát tanulva a személy kezdi megérteni „ a kikerülés magából aktusa”, ami lehetővé teszi neki, hogy valami különlegeset találjon. Kisstilű világán kivűl  van valami nagyszerű, örök és tökéletes – ez magasabb dimenzió. Minden a prioritások eltolódása okán történik, amely megnövelin a spiritualitás fontosságát afölött, ami a személyt ezen a világon körülveszi.

A törekvés a cél felé annak a prioritásnak a figyelembevételétől függ, amely minden más dolog fontosságára vonatkozik egy személy életében. Egy személy értékelése prioritásének és céljainak skáláján alapul.   Tehát, ha kilép magából, hogy rájöjjön  az örökkévalóság és a tökéletesség fontosabb neki, mint  a ami körülveszi ( kivéve persze azt, ami az életben maradáshoz kell), és ez azt jelenti, hogy a prioritásokat és az értékeket a helyes sorrendbe helyezte  .

Az ember értékeinek sorba rendezése  a tárgya kell legyen egy nem szűnő gondoskodásnak, és önelemzésnek ami saját magunkban végzünk. Étel, szex  és a család, ezek  testi (állati) kívánságok, amelyek bizonyos fajta kielégüléshez szükségesek. Pénz, hírnév hatalom és tudás ezek emberi vágyak.  Továbbá vágyakozunk a spiritualitásra is, amelyek magasabb rendűek és a mi világunk létezésén túl vannak.

Ha egy sszemély állandóan vigyáz arra, hogy vágyait a korrekt sorrendbe helyezze, a spirituális cél vágányán marad minden helyzetben, és épp ezért közeledik feléje.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,151 seconds.