Dr. Michael Laitman

Az egyetlen dolog amire világunknak szüksége van

Az egyetlen dolog amire világunknak szüksége van az a Teremtő felfedezése. Akkor a világunk spirituális világgá változik, és és a spirituális világ minden ereje egyetlen pontra – a Teremtőre mutat majd.

Még a mi világunkban is, a fény és sötétség és azok különböző árnyalatai, és bármilyen kép melyet látunk – minden a Naptól jön és attól függ. A Nap nélkül semmi más nem létezne csak abszolút sötétség.

Ugyanez igaz a spirituális világra is. Lényegében a személy csak egyetlen plusz dolgot fedez fel ehhez a világhoz képest – a Felső Erőt., “Nincsen más Rajta kívül”. De ez az erő mindenféle képet és tulajdonságot mutat be nekünk a Felső Világból.

Amit mi felfedezünk az nem az aktuális Felső Erő, hanem annak megjelenése, és irányítása a hálózat felett, mely az összes lelket összeköti. Ezért van az, hogy mi soha nem beszélünk a Teremtő lényegéről, hanem csak az Ő adakozó tulajdonságáról.

Azonban az adakozónak szüksége van valakire akinek adhat, Neki egy olyan helyen kell léteznie, ahol Adakozása felfedezhető. Nem képes Saját Magát felfedni, hanem csak cselekedetei fedezhető fel valakin keresztül. Ennél fogva a Teremtő csak ott fedezhető fel, ahol Ő cselekedhet és irányíthat – az anyagban, abban a vágyban melyet Ő teremtett, mely nem más, mint a lelkek melyek egymáshoz kapcsolódtak. És minél erősebb ez a kapcsolat, annál nagyobb a Teremtő megjelenése.

Ő teremtette anyagunkat és Ő abban lakozik. A mi részünkről mi elérkeztünk a Kabbalista csoporthoz, ahol fel kell fedezzük az egységet. Amint felfedeztük ezt az egységet, azon belül felfedezzük a Teremtőt, azt az erőt mely egyesít minket.

Semmi más nem létezik számunkra melyet fel kell fedeznünk. Mi soha nem vagyunk képesek megszerezni at erőt magát, hanem csak annak manifesztációit – az anyagot és az adakozás formáját, melyet az anyag magára vesz. Ez hasonló ahhoz, ahogy világunkban mi csak az anyagot vagyunk képesek megérteni – a megszerzés iránti vágyat, és azt a formát melyet az magára vesz.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,643 seconds.