Dr. Michael Laitman

Honnan tudod, hogy rátaláltál egy igaz Kabbalistára?

Kérdés:

Hogy tud valaki spirituális képesség nélkül egy valódi Kabbalistát találni azért, hogy tanuljon vele?

Válaszom:

Hogyan tudsz találni egy valódi Kabbalistát? Nos, mi az hogy valódi Kabbalista? Baal HaSulam azt írja, hogy a valódi Kabbalista olyan valaki, aki csak a Teremtő felé törekszik, és semmi más felé, mint ami a világgal vagy saját magával kapcsolatos.

Az egyetlen eszköz, ami lehetővé teszi, hogy feltárjuk a Teremtőt, a Felső Világot, és az adakozás tulajdonságát, az egy Kabbalista csoport.  A csoport az egy összekötetés  az emberek törekvése között, hogy felfedjék közöttük az adakozás tulajdonságát. Ezt a tulajdonságot a „Teremtőnek” hívjuk.

Te nem egy Kabbalista földi szokásait próbálod megtanulni. Amit te tanulsz tőle, hogyan semmisítse meg saját magát, ahol „ saját maga megsemmisítése” azt jelenti, hogy semmisítse  meg az egoizmusát, kapcsolatban az adakozás tulajdonságának megszerzésével.  El kell fogadnod ezt a célt ellenállás nélkül. Teljes bizalommal, kritika nélkül, mintha csecsemő lennél.

Kritikának és megbizonyosodásnak kell megelőznie, mielőtt elfogadnád a  tanítódat, instruktorodnak . Mindazonáltal, ha van a szívedben egy pont, nem kell sehova elrohannod az instruktorod elől, aki megmutatja neked az igazságot.

De mi az”igazság”? Ez az adakozás ereje, ahogy a Teremtőtő megítéli, és ez lesz feltárva a barátaidhoz való szereteteden és az egész világon belül. Ha látod, hogy a többi tanuló és a tanító megkísérlik ezt végrehajtani, semmit sem találva fontosnak a Teremtőn kívül,  ez azt jelenti, hogy megtaláltad a megfelelő helyet a tanulásra

De ez sem ad neked garanciát arra, hogy eléred a célod. Innentől kezdve minden tőled függ, ez az, ahol a szabad akaratod kezdődik. És a legvégén megtalálod a tanítót és a csoportot,  és ez lesz az a hely ahol a Teremtőt fel lehet tárni.

A tanító nem az a hús és vér személy, akit magad előtt látsz, hanem ő a Teremtő elérése, és a tapasztalat ezen út mentén. Amit magadba fogadhatsz belőle, azok nem a földi dolgok, hanem a Teremtővel való kapcsolódások.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,664 seconds.