Dr. Michael Laitman

Minden különböző vallás a különválásunk visszahatása.

Minden hit, amelyik túlmegy a legprimitívebb hitek határain a természet erőit illetően, a Kabbala tudományától érkezik hozzánk. A Kabbala tudománya maga  Ábrahám által keletkezett a Felső Erő kinyilatkoztatásából, aki felismerte a kapcsolatot a Teremtő és a  minden szintű vágy között.

A vágy legalacsonyabb szintjén ez úgy van kifejezve,  mint az „ajándékok”, amit Ábrahám adott ágyasai gyerekeinek,  és akiket aztán Keletre küldött.  Ez az eredete a Keleti vallásoknak, amelyek nagyon közel vannak az ember testének természetéhez.

Egy másik módszer működik a vágy legmagasabb, a leginkább egoista, negyedik szintjén. Ez az a módszer, amit Ábrahám tanított tanulói csoportjának, akik később Izrael népe lettek (ahol Isra-elazt jelenti „egyenest a Teremtőhöz). Amikor a tanulói (Izrael népe) az adakozás és a szomszéd szeretete spirituális szintjéről az egoizmusba  és a kölcsönös utálat szintjére estek vissza (ez a Második Templom lerombolásaként ismert), akkor annak érdekében, hogy helyre állítsák a Kabbalát,  -„Élet a Teremtővel”, az emberek előálltak a zsidó vallással,  ami élet a Teremtő érzete nélkül.

Amikor az emberek vágya ki lett korrigálva, és adakozásra és szeretetre lett használva, az emberek a Teremtőt és a Felső Életet a vágyon belül érezték.  De amikor  ugyanez a vágy adakozásból szezésbe esett át, a „ magamnak” egoista szándékába, az emberek csak ezt a világot kezdték érezni. Ez az , amikor a Kabbalát (hitvallás, miszticizmus, hagyomány) a vallás helyettesítette be  (érzés, képesség, reveláció)

Tehát a zsidó vallás a lenyomata a Kabbala tudományának, és az adakozás vágyának, a kapás elromlott vágyán belül ( a vágy negyedik szintje). Ennek a romlásnak a szikrája a vágy egy másik szintjére került, így a harmadik szint a Kereszténységet képezte, és a második szint az Iszlámot.  Ezeket a vallásokat annak mentén hozták létre, ahogy az emberek a Kabbala lenyomatét értetették, egoista vágyaikon belül. Az szintén világos a Teremtő tevének megfelelően, hogy az emberiségnek át kell mennie az egoista fejlődés eme fázisán, annak érdekében, hogy felismerje az ellentétét a Teremtővel, a következő elvet követve”A Fény értékét a sötétség adja.”

Az összes vallás, hit, és hitvallás ( ami kb. 3000 van az egész világon) különbözőképp keletkezik, azon a módon , ahogy a  Teremtőt egoista vágyunkban elképzeljük, mindegyiket más formában. Ily módon sok különböző vallásos megközelítés létezik a világon, és egyik sem érti a másokat.  Ez azért van, mert mind a Kabbala különböző vallásokbvaló  osztódásából keletkeztek,  az egyesülés érzéséből, a különállás érzésébe.

A múltban a Felső szint megromlása (a Második Templom lerombolása) létrehozott egoista szociális viszonyokat, az egoista attitüd  Teremtő felé irányuló közös vágyát, amely minden vallás és hit felbukkanását okozta. Mindazonáltal, ha mi, akiknek van egy pont a szívükben, most a kapcsolatunkat egy magas szinten korrigáljuk, akkor képesek leszünk kikorrigálni mindent a vallás és hitvallás körül. És akkor minden a teremtővel való egysülés részévé válik.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.