Dr. Michael Laitman

Tanulj meg tanulni egy Kabbala tanítótól

Lehetelen  eljutnunk a spiritualitáshoz (ez azt jelenti, hogy magunkévá tegyük az adakozás tulajdonságát, ami a Teremtőhöz hasonlatos) azáltal, hogy csak magukat a könyveket tanulmányozzuk. Egy eleven tanítóra van szükséged, mert csak ő tudja összekötni a jelen szintedet a spirituális szinttel. A tanárnak közbülső szintnek  kell lennie  te és a Teremtő között. Csak magadtól azonban soha nem leszel képes, hogy a Teremtő szintjére „ugorj”  A tanítód a közbülső fok te és a spirituális világ között.  Ő képes erre, mert egyidejűleg létezik mindkét világban.

Ari és Baal HaSulam  mindketten írják, hogy a közbülső állapotok az eszközei az előre haladásnak  Például nézd a  „Talmud Eser Sefirot, “ harmadik részét a ”Belső reflexiókat” Még akkor is, ha egy tanuló saját magától fel tud emelkedni az első spirituális szintre, nagyon hosszú időre van szüksége, hogy a tanító nélkül ismerje meg a felső világot, és akkor nem lesz elég ideje, hogy korrigálja magát.  Csak úgy, mint ebben a világban, először növekedned kell  kb.  20 évet, és csak akkor kezdhetsz élni a magad módján. De ha nem töltötted életed első húsz évét a tanítóhoz közel, akkor olyan vagy, mint egy gyerek, aki soha nem kapott nevelést és tanítást, és aki felnőtt segítség nélkül nőtt fel.

Ezért kell egy személynek odafigyelnie arra, amit a tanító mond neki, és megtenni minden lehetséges erőfeszítést, hogy végrehajtsa a tanító tanácsát. A tanulónak el kell fogadnia ezeket a tanácsokat, a saját egoista elképzelései helyett. Ne légy olyan, mint egy gyerek, aki visszautasítja, hogy kinyissa a száját és elfogadja az ételt, és akkor mit fogunk adni tudni neki különben?

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.