Dr. Michael Laitman

A bölcsesség, amire egy személynek szüksége van.

A  Zohar: A bölcsesség, amit egy személynek(kivétel nélkül minden személynek) tudnia kell, és látnia a Teremtő titkait, megtudni, hogy ő ki, hogyan született, honnan jön, hova megy, hogyan korrigálja saját magát, és mire számít, amikor megjelenik a világ uralkodójának udvarában.

Mi az ismeretet úgy kell megszerezzük, ahogy az írva van. “És Ádám ismerte Havat ”  A Kabbalát akkor érted el, ha egyesülsz a Teremtővel, azaz csak ennek a két létező dolognak az egyesülésekor. Tehát az elérés és a tudás akkor alakul ki, amikor a Hochma Fénye felöltözködik a Hassadim Fényébe – az ember korrigált vágyába (Kelim) Ez az igazi egyesülés

Amikor a spirituális Partzuf megkapja a Fényt belül, ezt a Fényt a Tudás Fényének nevezzük. Ez mind bölcsesség, mind áldás, a Hochma Fénye, és a Bina Fénye. A szerzés Fénye és az adakozás Fénye egyesült..

Ha azt akarom, hogy a Malchutba kerüljön a lelkem, minden lélek együttese, az egyetlen teremtett teremtés, amit Ádám lelkeként ismerünk, akkor az én vágyamnak együtt kell lennie mindenkivel, aki a Malchut része. Malchut aztán felemeli ezt a vágyat Daat (tudás) szintjére, és akkor Aba és Ima (Apa és  Anya, Hochma és Bina)  adja nekem ezt a tudást. Ez az , ahogy a Felső Mechanizmus működik.

(Zohar könyvének „ A bölcsesség és a személy” fejezetéből)

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.