Dr. Michael Laitman

A Teremtő a kezdet, a vég, az eszköz és a cél

Az összes erőfeszítésünk, hogy egyesítsük vágyainkat a Kabbalista csoporton belül, a Teremtő iránti vágyaink felé kell hogy forduljon. És minden erőfeszítésünket annak érdekében kell, hogy megtegyük, hogy felfedezzük a Teremtőt, és egységre lépjünk Vele. Akkor nem fogjuk megismételni azokat a hibákat, melyeket a szovjet kommunisták és az izraeli kibbuc lakók elkövettek, akik az egységet a világ proletárjai között érdemes célnak tekintették, és ennek érdekében változtatták meg társadalmukat, és ezt tekintették szükséges feltételnek a tökéletességhez.

Az emberek nem értik meg, hogy a világ, és magunk is annak érdekében lettünk teremtve, hogy felfedezzük a Teremtő tulajdonságait magunkon belül, annak érdekében, hogy elérjük az Ő létezési szintjét. Ezt a célt kell keressük minden egyes cselekedetünkben, mind szívünkben és elménkben. Például mi a baj, ha én csak egyszerűen a barátom érdekében, a környezetért, vagy a világért teszek valamit? Bár ezek a cselekedetek jónak tűnnek, a probléma az, hogy ezek a tettek nem tartalmazzák magukban a végső célt, a Teremtőt, és ezáltal nem érdemlik ki az Ő erejét. Ezáltal mindez nem egy korrekciós cselekedet, hanem ellenkezőleg, csak általános válságot von maga után – mely “fejlődésünk” eredménye.

Annak érdekében, hogy valamilyen cselekedet sikeres legyen, azt a megfelelő cél érdekében kell végezzük: annak magában kell foglalnia a Teremtőt, mint eredeti okot, és Ő neki kell lennie az oknak, ami által én magamat, a világot és az előttem álló helyzetet érzékelem. Figyelemben kell vegyük azt a tényt, hogy Ő határozza meg a cselekedetet elejétől fogva, a cselekedet szükségességétől kezdve annak kimeneteléig, mint ahogy az írva van: “Én vagyok az első, és Én vagyok az utolsó!” A személy csak az anyag, mely felett a cselekedetek végződnek. Azonban a személy nem a mester, vagy a tett végrehajtója.

Ezáltal a mi egyetlen feladatunk annak tisztázása, hogyan viszonyuljunk mindahhoz, ami történik. Mégis azáltal, hogy ezt tesszük, mi valójában meghatározzuk milyen mértékben korrigálódnak vágyaink, és azáltal meghatározzuk a világunk és a spirituális világ érzékelését.

Amennyiben mi nem fogadjuk el a Teremtőt partnerunknak, nem leszünk sikeresek tetteinkben. Ehelyett még mélyebb rejtettségbe kerülünk, és letérünk az útról. Amikor ez történik az nagy erőfeszítésünkbe kerül és mély kétségbeesésbe esünk, annak érdekében, hogy elkezdjük megérteni miért is történik mindez velünk. És akkor megtaláljuk a szenvedés okát a szenvedésen belül.

A tény az, hogy a Felső Erő az minden! Az határoz meg minden helyzetet, az teremti a helyzetet, vesz részt benne, rendez el mindent azzal kapcsolatban, valósítja azt meg, és nyújtja a jutalmat és beteljesülést. Ennél fogva amennyiben mi nem koncentrálunk a Teremtőre, aki állandóan jelen van anyagunkban és minden tettünkben, és amennyiben mi nem tesszük Őt meg a tetteink főcéljának, akkor hatalmas hibát követünk el, melyért súlyos árakat kell fizetnünk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.