Dr. Michael Laitman

Húzzuk félre a reklámok, és erőltetett standardok kendőjét

A pszichológusok egyetértenek abban, hogy a mi viselkedésünk olyan modellektől, és karakterektől függ, melyeknek gyeremekkorunk és életünk későbbi része alatt vagyunk kitéve reklámok, mozifilmek és más média források alapján. A tanáraink formálják pszichénket azáltal, hogy bizonyos viselkedési sztereotípiákat, és véleményeket erősítenek fel előttünk, melyeket mi tényekként elfogadunk. Ezek a szereotípiák mélyen a tudatunk alatt fekszenek, és meghatározzák azt, hogyan tekintünk az életre.

Az életet én ezeken a formákon, modelleken keresztül nézem: ők az én értékrendszerem alapjai, és én ezeket használom annak érdekében, hogy mindent ami életemben velem történik megvizsgáljam.

Az egész világ az én belső értékrendszeremnek a külső tükröződése. Mi nem látjuk a valós világot, hanem ehelyett a világot egy automatikusan generált szereotípiák prizmáján keresztül nézzük, melyet a társadalom ültetett belénk. Ennél fogva mi képtelenek vagyunk megszabadulni ezektól a szereotípiáktól, és ennek eredményeképpen nem vagyunk képesek elszabadulni attól, hogy az életet ilyen ránk erőltetett módon szemléljük.

Azonban a Kabbala tanulása által kifejlesztünk egy extra, újabb érzékszervet, és ezáltal képesek vagyunk új viselkedési modelleket kialakítani, melyek adakozó természetűek. Amikor mi a világot ezen az új érzékszerven keresztül érzékeljük, akkor szabaddá válunk a világ véleményétől, és megszerezzük személyes szabadságunkat!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,835 seconds.