Dr. Michael Laitman

A Zohar könyvet csak azért írták, hogy létre hozza a kapcsolatot közöttünk

Amikor a Felső Rendszer szerkezetéről olvasunk a „Zohar könyvéből”,   a legfontosabb dolog az, hogy mindig arra gondoljunk, hogy ez a rendszer hol található. Ezek mindannyian bennünk vannak, és fel kel tárnunk őket.

Amikor halljuk a neveket, Partzufim, Sefirot és a különböző akciókat (úgy mint Atik, Arich Anpin, Parsa elválasztva egyiket a másiktól, emelkedés, süllyedés, egyesítés, felosztás)csak egy dologra kell várnunk, hogy megtörténjen,:”Mikor fogom azt érezni, hogy minden bennem történik!? Hol vannak ezek a minőségek és akciók bennem, az érzelmeimben? Oh itt van Atik és ott van Arich Anpin, és ott a középen van Parsa És a Parsa az, aki nem hagyja, hogy érezzük őt. „

Mindennek bennünk kell feltárulnia,  mert a spiritualitás is bennünk van. Azt gondoljuk, hogy a spirituális világ valahol messze van, valamilyen más tartományban. Mindazonáltal, amikor a valóság érzékeléséről tanulunk, megtanuljuk, hogy a valóság bennünk észlelhető, és a spiritualitást, mint a bennünk lévő legmélyebb, legbensőbb réteget foghatjuk fel.

Ezért van az, hogy mindnyájunknak egy sebészhez kell hasonlítania, aki halad befelé, hogy felfedezze a Zohar által leírt Felső Rendszert.  Megpróbáljuk megtalálni őt a érzelmünk legmélyebb részén.  Ezért, amikor olyan szövegeket olvasunk, mint “a Felső Terv” “RADLA,” “Atik,” “Arich Anpin,” és  “emelkedés a Keterhez,” képesek leszünk arra, hogy megérezzük, hogy mi minden történik bennünk.  Vágyakoznod kell minden szóra, ami a Zoharban van leírva, hogy kiváltson egy választ és egy érzést benned. Ha állandóan dolgozol ezen, az azt jelenti, hogy te tényleg megpróbálod felfedni a spiritualitást. Soha nem szabad elfelejtenünk ezt!

Minden lecke és minden szemelvény előtt olvassuk a Zohar könyvében, hogy vissza kell térnünk a valódi késztetéshez, és emlékeznünk kell arra, hogy a Tora belső részét tanulmányozzuk, a Tora belsejét, ami egy személy belsejében tárul fel. Különböző gondolataink, vágyaink, tulajdonságaink vannak, és spirituális vágyunk, amelyről a Zohar könyvében olvasunk, és ami legnagyobb mélységében tárul fel. Ezért fókuszálódik minden figyelmünk és elvárásunk arra, ami feltárul bennünk. Ennek kell elsőrendűnek lenni, mindig ezen kell gondolkoznunk, meg kell próbálnunk megkülönböztetni a belső mozgásokat és reakciókat a szavaktól, amiket olvasunk Ha csak elképzeled magadnak, nem számít, a legfontosabb dolog, hogy megpróbáld érezni ezeket a belső mozgásokat magadon belül.

A törekvés magadon belül és kívül az már  egy ima. Először megkell szoknunk, hogy a szöveget ezen a módon kezeljük, később ehhez a szokáshoz hozzá fogunk adni egy kapcsolatod közöttünk.  Végül is a Zohar könyvet is azért írták,hogy kapcsolatot teremtsen közöttünk. De ez a kapcsolat nem a testek között jön létre, ez mindnyájunk belsejében alakul ki  a lelkek pontjai között, amelyek szintén bennem vannak.  Ezt a kapcsolatot a”benső képemben” kell építenem, és ” mindenki más képében”. Ezen kapcsolaton belül, amin beleül én teremtek, felépítem percepcióm spirituális edényét  (Kli), és ebben feltárom a spiritualitást.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,151 seconds.