Dr. Michael Laitman

Nagy, kicsi, és egyenlő a baráttal, és a Teremtővel

Kérdés:

A barátomra tekinthetek több módon is: néha mint tanítványa, néha mint tanára, és néha mint egyenlő?

Válaszom:

Ezt a három viszonyt megtalálhatjuk minden helyzetben állapotban:

1. Amennyiben én egységre akarok lépni barátommal, akkor nagyon fontos hogy emberként lássam őt, mivel csak akkor érem azt a vágyat, hogy egységre akarok lépni vele. Ezért kell úgy látnom őt, mint a világ legfontosabb, legnagyobb személye, aki lehetővé teszi számomra, hogy a Teremtőhöz kapcsolódhassak. Olyan fontosnak kell lennie számomra, mint a Teremtő maga. Amennyiben a csoport megadja nekem a lehetőséget, és az erőt arra, hogy a Felső Célt elérjem, akkor annak tagjait, mint nagy embereket látom, akiktől sorsom függ. Késezn állok arra, hogy bármit megadjak azért, hogy ők elfogadjanak engem. Készen állok arra, hogy lealacsonyítsam magam annak érdekében, hogy összekapcsolódhassunk.

2. Azonban amikor arra gondolok, hogyan tegyem a csoportot erősebbé, akkor úgy tekintek rájuk, mintha felülről nézném őket, és arra gondolok hogyan vagyok képes őket inspirálni, és segíteni. Akkor őket kisebbnek látom mint magamat. Befolyásolni akarom őket, és még több energiát akarok adni nekik.

3. Amikor a csoporton belüli egységről beszélünk, akkor mindenki egyenlő. Van amikor őket nagyobbra tartom magamnál, és van amikor én voltam magasabb náluk, de egyenlővé kell válnunk, és egységre kell lépnünk egymással. Ezért hívjuk magunkat barátoknak.

Ugyanez a viszony létezik közöttünk és a Teremtő között is: Ő nagyobb nálam, kisebb nálam, és egyenlő velem.

1. Ő nagy, mivel Ő adja nekem az erőt, és meghatározza vágyaimat és gondolataimat.

2. Ő kisebb nálam, mivel Ő tőlem függ. Adhatok neki, én képes vagyok Neki jó érzést adni, és ilyen szempontból Ő függ tőlem. Tehát ebből az következik, hogy Ő kisebb nálam. Ez a függőség hasonló ahhoz, ahogy a szülő függ gyermekétől.

3. Ő egyenlő velem, mivel csak egyenlők képesek összeolvadni – egymással egységre lépni annak érdekében, hogy kapjanak egymástól és adakozzanak egymásnak.

Ennél fogva a személy hozzáállásában ezek az állapotok nem változnak a csoporttal vagy a Teremtővel kapcsolatban. Az egyetlen dolog ami változik az annak a módja, ahogy én őket látom: az személy lehet nagy, kicsi, vagy egyenlő, mind a csoporttal mind a Teremtővel kapcsolatban. A személynek állandóan le kell ellenőroznie hogyan képes mindezt a három hozzáállást kiegészíteni annak érdekében, hogy még tovább léphessen – a barátaival és a Teremtővel kapcsolatos nagyobb egység felé.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.