Dr. Michael Laitman

A spiritualitásban minden egyes pillanat különleges

A spiritualitásban a döntések úgy történnek, mintha a jelenlegi pillanat lenne az egyetlen létező pillanat. Amikor én döntést hozok a spirituális utamon, hogy egy előttem álló helyzetet megoldjak, azt a döntés úgy kell meghozzam, mintha az lenne életem utolsó pillanata. Mindez azért van, mert a problémák gyors és helyes megoldása vezet spirituális utam következő állomásához.

A materiális világban mi kapcsolódunk ehhez a világhoz, és önzőségünk megnyújtja az eseményeket és helyzeteket, ezáltal az idő érzetét keltve. A spiritualitásban azonban minden egyes pillanat magában, saját különlegességében létezik.

Ezért van az, hogy a Parcuf szűrője, a Belső és Külső Fény összeütközésének hatására meggyengíti a Fényt, és úgy dönt, hogy azt visszautasítja. Amikor a szűrő visszautasítja a Fényt, a Parcuf nem tudja mi fog vele történni, és milyen új állapot következik utána. Az egyetlen dolog amit a Parcuf tud az, hogy nem maradhat meg e jelenlegi helyzetében egy pillanatra sem, mivel elveszetette kapcsolatát a Teremtővel. A Parcuf nem maradhat meg ebben az új helyzetben, és nem képes arra gondolni mi is történik a következő pillanatban. Ez okozza azt, hogy döntése, és állapota a spirituális világban valóságos, őszinte.

Néha látunk videókat a Szeptember 11.-i katasztrófáról, ahol láthatjuk azt, hogyan ugrottak ki emberek a 1OO. emeletről a lángoló toronyházból. Hogyan képes egy személy ezt megtenni, amikor tudja azt, hogy menthetetlenül meghal amikor lezuhan? Abban a pillanatban amikor ugrik, csak arra gondol, hogy a tűztől meg akar menekülni. A következő pillanat, melyet a levegőben tölt jobb, mint a lángban égés, így inkább kiugrik! Az, hogy mi történik vele a következő pillanatban nem számít számára.

Ugyanez történik a Parcuf-fal, amikor az felfedezi, hogy elvesztette kapcsolatát a Teremtővel. Ennél semmi rosszabb nem történhet! Képes meglenni a Fény nélkül, de nem képes a Teremtővel való kapcsolat nélkül létezni. És ezáltal elutasítja a Fényt.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.