Dr. Michael Laitman

Mit tár fel Zohár könyve?

Kérdés:

Mi tárul fel nekem, amikor a Zohárt olvasom?

Válaszom:

Felfedezed, hogy mi történik Felső Fokon. Ez olyan, mint amikor egy kis gyerek felnő, – látja, érti, és érzi a világot. Ha megfigyeled a viselkedését és a reakcióit,  láthatod, hogy mindennap egy kicsivel többet ért az életből, jobban megérti, hogy mi történik, és egyre tudatosabban reagál a dolgokra.

Spirituális fejlődésükben egyszercsak felfedezünk képeket rajtunk kívül érzelmi szinten, mint a Zohár narrációja vetületének eredményét. A narráció a vágyainkon landol és belevésődik. És ezért mi elkezdjük érezni és érteni amit mond , hasonlóan ahhoz, ahogy a világot felfedezzük, amikor felnövünk.

A spirituális kinyilatkozás nem racionális, hanem érzelmi. Újak az érzések is. Ezt a Fény hozza el, amelyik ujjáalakít., amelyik egyszerűen képessé tesz minket, hogy megértsük a Teremtőt, és hasonlóvá váljuk hozzá.

Ez nem hangzik túl komolyan és az ember csodálkozik, „Hát ez tudomány?” „Hol az ész?” „Hol a személy”“Mindenesetre mi csak olvassuk a könyvet, vágyunk arra, hogy ebben a képben legyünk, abban a valóságban amiről beszél nekünk.  Ez hasonló, ahogy egy bébi működik, „Akarom és kész!” És semmi mást nem kérünk, csak a vágyat.

Baal HaSulam írja a 155. fejezetben,  “Bevezetés a ” Talmud Eser Sefirot-ba” című művében “Jóllehet nem értik, hogy mit tanulnak, de kívánságuk és nagy vágyuk, hogy megértsék, amit tanulnak, hogy felébredjenek  arra a Fényre, ami körülveszi a lelküket. ami körülveszi őket.”  Ez úgy működik, ahogy egy egy bébi szeretné ismerni a világot, amiben létezik. Ha mi szeretnénk a spirituális világot felfedezni ezen az úton, akkor az hirtelen feltárul nekünk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.