Dr. Michael Laitman

Képesek lesznek a tudósok valaha is életet adni egy kőnek?

Kérdés:

Mi a vágy?

Válaszom:

A vágy a teremtés teljes anyaga, minden, kivéve a Fényt. A vágy „olyasvalami, amit a semmiből teremtettek”, és a vágy minden állapota a Fény hatására született.

Megkérdezhetnénk, „Tehát egy toll szintén vágy?” Nem, ez egy forma, vágyba öltözve. És a műanyag forma, amiből a toll készült szintén nem vágy; szintén egy forma, belecsepegtetve – nevezetesen, molekulákból és atomokból áll, amik a Fény hatására felvették ezt az alakot. Nem pusztán anyag egy puszta formában; nem csak tiszta vágy.

Ez pontosan a teremtés alapja, amit a kvantumfizikusok kísérleteken keresztül próbálnak megérteni, például a Nagy Hadronütköztetővel végzett kísérletekkel, és egyéb kutatásokkal. Meg szeretnék találni azt az „alap sejtet”, amiből minden áll. Mégis minél jobban igyekeznek efelé, annál több másodlagos alkotórészt találnak. Viszont sosem fogják megtalálni ezt az alapvető „alkotórészt”, mivel az nem anyagból van.

Valójában fel fogják fedezni, hogy ez nem anyag; ez a vágy. Viszont nem fogják teljesen feltárni mi az a vágy, mert hogy ezt a felfedezést megtegyék, a spirituális világba kell lépni. Az emberi lények a természet átfogó tanulmányozásával megpróbálják pontosan feltárni a teremtés alapjait, de az alap a vágy.

Mégis, ugyanakkor képesek lesznek majd felfedezni, hogy miért érzünk egy vágyat speciális módon, és miért az alkotóelemek formájában tárul fel számunkra.  Viszont a kutatás végén megkérdezhetjük, mégis mik ezek az alkotóelemek? Mi vagyunk, a mi tulajdonságaink. Ezért tárjuk fel a vágyat ilyen sokféle formában.

Amikor ezek az összetevők összetalálkoznak, egységeket alkotnak, ami járulékos tulajdonságokat alkotnak, amint mesterségesen fizikainak, kémiainak, biológiainak és egyebeknek címkézünk.  Lényegében viszont mind vágy a tiszta formájában, ami a Fény hatására különféle formákat és tulajdonságokat kap.

A probléma, amit a tudomány nem képes megoldani ezen vágyak határmezsgyéjén keletkezik. A vágyaknak különféle szintjei vannak, amit kövületinek, növényinek, állatinak és emberinek nevezünk, és képtelenek vagyunk egyiket a másikba átfordítani; például nem tudunk egy élettelen dologba életet lehelni. Mi a különbség egy tárgy és egy növény között? A különbség az, hogy egy élőlény egy járulékos életet adó Fény hatása alatt áll, és ez olyasvalami, amit nem tudunk egy élettelen anyaghoz csatolni. Ezért közeledik végső határaihoz a tudomány.

Fontos megértenünk, hogy az egyetlen dolog, ami létezik az a vágy. Minden egyéb csak ennek a vágynak pusztán a különféle módozata.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,273 seconds.