Dr. Michael Laitman

Egy új világ egy új környezet

Ha egy elfogulatlan pszichológus oldaláról nézem magam, látom, ahogyan a Teremtő irányít engem.

Ebből a szempontból jobban tudok válaszolni a dolgokra, irányítást nyerni önmagam fölött, célt kitűzni, és használni az összes erőforrásomat, hogy elérjem azokat.

Mindig meg kell próbálnom meglátni, hogy mi irányít engem, és hogyan vagyok irányítva. Néha ellenállhatatlan vágyak irányítanak, és  egyszerűen elvesztem a fejem és megadom magam. Elfelejtem , hogy ezek a vágyak átvették felettem az irányítást, és hogy ez nem is én vagyok.

Mégis muszáj a saját döntőbírómnak maradnom, és a lehetőség felé igyekeznem, hogy a spiritualitással folytassam. De ha sikerrel járok, egy járulékos erőt kell találnom, ami a testi vágyak síkján túl fekszik; ezt csak a helyes környezet adhatja meg nekem.

Itt vagyok a fizikai vágyaimmal, és itt vannak az emberi vágyak a pénzre, hírnévre, hatalomra és tudásra. Annak érdekében, hogy spirituálisan előrelépjek, ki kell kerülnöm ebből a bűvkörből és csatlakoznom kell egy másféle erőhöz – a spirituális eredetemhez.

Van egy pont a szívemben, de ez nem elég. Szükségem van a csoportra, a tanulásra, a könyvekre, és a tanárra, mert ők fogják nekem megadni a nagy erőt, amire szükségem van, hogy kiemeljen engem ezekből a testi vágyakból és a spirituális világ felé toljanak engem.

Nem az a tervem, hogy ne vegyem figyelembe ezeket a vágyakat, fel kell őket használnom, mint alapot, és akkor, ezen új erő segítségével, képes leszek jó irányba tájolni magamat. Ez az, ahogy a pont a szívemben, ami az összes vágyam között felébredt, segít nekem új környezetet találni – egy új világot. Ennél fogva az új környezet nélkül, semmim sem volna.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.