Dr. Michael Laitman

Eszköz a Felső Fény felfedezésére

A Zohár könyve hosszú ideig el volt rejtve az emberek elől. Csak egy pár kiválasztott lélek (Kabbalisták) használták azt, és adták át egymásnak egy vonalat, láncot alkotva.

A könyv fel lett tárva a kívülállóknak amikor Moshe De Leon özvegye eladta azt más, a férjéhez tartozó könyvekkel együtt. Ez az amikor a Kabbalisták elkezdték tiltani annak tanulását, és elkezdet szigorú megszorításokat kialakítani, hogy elijesszék az embereket attól. Ugyanakkor ők folytatták a könyv tanulását annak érdekében, hogy lelküket korrigálják, és ugyancsak tanították tanítványaikat akikben megjelent a szívben található pont. Azonban amennyiben a személynek hiányzott a szívében található pontja, és nem igyekezett arra, hogy felfedezze a spiritualitást, akkor őt eltiltották a könyv megnyitásától.

Manapság az emberiség mint egész elérte a fejlettségnek azt a szintjét, hogy a Zohár könyve megnyitható már bárki által, nincs semmilyen veszélye ennek. Először is mindez Báál HaSzulam a Zohárhoz írott “Szulam” kommentárjának köszönhető, másodszor a lelkek jelenlegi fejlettségi szintjének köszönhetően. Az emberiség önzősége agresszívabb, durvább és korporeálisabb lett, így ha a személynek nem ébredt még fel a szívben található pontja nem is fog érdeklődni a Zohár könyve iránt.

Kétségtelenül ez a könyv az egyetlen forrás mely képes a lelket korrigálni. Mi még mindig nem értjük pontosan milyen fantasztikus eszközzel állunk szemben. Mi még nem érezzük egyetlen szavát sem, és nem használjuk azt a Fényt melynek el kell érnie minket amikor a könyvet olvassuk. Mi még nem vagyunk annak funkcionális rendszeréhez kapcsolva, mi csak egyszerűen szavakat olasuk anélkül, hogy megértenénk azok jelentését.

Amikor megértjük milyen fajta rendszer ez, és elkezdünk hozzákapcsolódni, és elkezdjük azt használni akkor a Zohár könyve a Végtelen Világ Malhutjává változik számunkra. Mint egy embrió belépünk a spirituális anyaméhbe, ami világunká válik, és mi folytatjuk növekedésünket azáltal, hogy az egyik világból a másikba emelkedünk ameddig el nem érjük a Végtelen Világ Malhutját. Ez az amit a Zohár Könyve jelent – egy fokozatos felfedezést, mely ily módon működik.

Még nem értjük milyen szent könyv ez. Ez valóban az eszköz arra, hogy felfedezzük a Felső Fényt!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.