Dr. Michael Laitman

A közös lélek összetörése egy szent cselekedet

A Kelim (edények) összetörése meg kellett hogy történjen annak érdekében, hogy biztosítsa azt, hogy a megszerzés iránti vágy és az adakozás iránti vágy ne maradjon elválasztva, és érthetetlen egymás számára, hanem hogy azok összekeveredhessenek és megtanulják megérteni egymást. Az egyetlen teremtett vágy, a lélek összetörése nem véletlenül, hiba alapján történt, mindaz része annak a programnak, meg lehetővé teszi, hogy a teremtés nagyobb tudatosságra tegyen szert azáltal, hogy annak felfogására kényszerül, hogy mennyire hibás érzékelése.

A Felső Szint számára ez nem “törésnek” számít, hanem egy szent tettnek – annak felfedése az alsó szint számára, hogy az mennyire ellentétes a Teremtővel. Ennél fogva ez egy alapvetően fontos tett annak érdekében, hogy megszerzzük a korrekciót és a tökéletességet. Csak úgy tűnik számunkra hogy ez egy törés, hasonlóan ahhoz, ahogy a gyereknek a szabó úgy tűnhet, mintha szétkaszabolja az anyagot, mielőtt abból ruhát varr, miközben az csak azért történik, hogy felkészülhessen a ruha összeállítására. Az alsó szint számára ez korrupciónak tűnik, de a Teremtő szempontjából nézve mindez korrekció.

Képzeljük el, hogy annak érdekében hogy megértsél engem, le kell szálljál az én szintemre. Én egy tolvaj vagyok, egy bűnöző, mindenféle gonoszsággal tele, és te képtelen vagy megérteni az én gondolataimat. Ennél fogva neked le kell szállnod az én szintemre, és valahogy megismerni az én helyzetemet. és akkor érezni fogod hogyan lehetséges hozzám kapcsolódni annak érdekében, hogy megmentsél engem helyzetemből.

Nincs más módja ennek. “Piszkossá” kell válljál, és valódi kapcsolatot kell létrehoznod velem, azáltal, hogy leereszkedsz az én szintemre. Ezért van az írva “Én, a Teremtő, veled vagyok minden helyzetedben”, és “Az Istenség száműzetésben van”.

Csak ebből az állapotból képes a Teremtő elkezdeni felemelni mindkettőnket együtt. Ennél fogva a törés szükséges volt, és a mi állapotunk a lehető legjobb állapot a szabad választás szempontjából.

Ahogy feemelkedünk a magasabb spirituális szintre, és nagy, igaz emberekké válunk, lehet hogy megbánjuk, hogy nem vagyunk alul…

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.