Dr. Michael Laitman

Miért ad szűmunkra a Teremtő szenvedést és élvezeteket?

Két kérdést kaptam az örömről és a szenvedésről:

Kérdés:

Miért ad nekünk a Teremtő szenvedést?

Válaszom:

A szabályból következik, miszerint „a Fény nagyobbnak látszik a sötétségből” . Például a focidrukkerek nem lesznek teljesen elégedettek a csapatuk játékával, ha a csapat nem megy át nehézségeken. Kutatások igazolták, hogy egy olyan nyertes csapat drukkereinek, ahol meg volt az esélye a vesztésnek, jobb, pozitívabb érzései voltak a meccsel kapcsolatban. A negatív érzések kulcsszerepet játszanak a pozitív érzékelésben.

Kérdés:

Van egy kérdésem, ami sokáig izgatott, és megakadályozta, hogy elfogadjam a Kabbalát. Miért akarja Isten örömmel ellátni magát (azzal, hogy örömet okoz a Teremtményének – mivel mi az vagyunk); miért nem tartja csak fent a tökéletességét? Ez bizonyára azt jelenti, hogy egoista vágya van arra, hogy örömmel lássa el magát.

Válaszom:

Azért érvelsz így, mert nem érted az adományozás tulajdonságát. Azt hiszed, abban belefoglaltatik valamiféle utalás önmagunkra, pedig nem.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,693 seconds.