Dr. Michael Laitman

Ki fogja kikövezni az utat a Teremtőhöz?

Kérdés:

Hogyan tudjuk megmondani, hogy egy személy készen áll-e a Kabbala tanulására, vagy az még túl korai, és potenciálisan káros számára?

Válaszom:

A személy saját vágyai mutatják meg neki útját, ahogy az írva van: “Engedjük meg, hogy a személy ott tanuljon, ahol a szíve akar.” Ennél fogva a Kabbala soha nem csalogat embereket, igazából inkább ellöki őket, hogy meglássa vajon szívük vágya valóban igaz-e.

Még akkor is amikor a személy úgy érzi, hogy megtalálja válaszait a Kabbalában, ez még mindig nem jelenti azt, hogy ő igazából Kabbalát tanul. A legtöbb ember csatlakozik tanulásunkhoz anélkül, hogy pontosan megértenék miért is tették azt, hasonlóan ahhoz ahogy a mai világunkban is a legtöbb ember úgy éli életét, hogy “Bármi lesz, az lesz…”

Egy ilyen személy részt vesz a tanulásban, és még sikeres is lehet tudás megszerzésében. Azonban ez a tudás csak külső, mivel ő nem aspirál arra, hogy belsőleg a Teremtőhöz hasonlóvá változzon. És ez megfelel körülbelül 99%-nak azok közül akik Kabbalát tanulnak. Bár ők részt vesznek a korrekció intenzív munkájában, csak egy kicsiny százalék rendelkezik azzal az állandó belső aggodalommal, ami a célra vonatkozik – annak pontosságára és végrehajtására a cél elérése érdekében.

Ennél fogva még azok is akik elkötelezik magukat a Kabbalában az életük értelmével kapcsolatos kérdésükkel, sokszor megragadnak mint azok, akik a normális élet kihívásaival állnak szemben. Lehet hogy később megelégszenek vallásos életvitellel, vagy szekuláris dogmákkal.

Teljesen mindegy ki is jön Kabbalát tanulni, meg kell értsük, hogy az emberekben található vágyak piramisa ilyen módon van felépítve, és elég az, hogy korlátozott számú ember éri el a Teremtővel való összeolvadást. Ők kövezik ki majd a Teremtőhöz vezető utat a többiek számára.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,660 seconds.