Dr. Michael Laitman

Soha nem túl késő a Zohárt olvasni

Kérdés:

A sorrend fontos-e, amikor a Zohár könyvét olvasom? Mi van akkor, ha csak most csatlakoztam a tanuláshoz? Mindent el kell-e olvasnom, amit eddiga pontig  tanultak?

Válaszom:

Mindenek előtt nincs semmi különbség abban, hogy a Zohár könyvének melyik részét olvassuk. Írva van: „Nincs idő a Torában. Szóval nem számít, hogy hol kezded olvasni, a közepén, az elején, vagy a végén.

Szintén nem számít, mennyit értesz meg, vagy nem értesz meg, hogy a tanuláshoz csak most csatlakoztál, ez az első órád, vagy már régóta tanulsz  Te csatlakozhatsz egészen az elejétől, vagy a közepén hangolod rá magadat a leckék által, amikor az anyag felét már vették.

Minden amit tanulunk, azok folyamatok , amik a következőkben fordulnak elő: Bina, Zeir Anpin, és Malchut (AHP), ahol az egész Felső Erő a Bina felett van. Pontosabban mondva Bina a Felső Erők kapcsolata velünk;  Zeir Anpin az a rendszer, amely a  Bina erőit vezeti a három vonal mentén,  és a  Malchut kapja meg ezt a három vonalat.  A  Malchuthoz kötödünk, és dolgozunk a  Zeir Anpin hoz való kötödésen, annak érdekében, hoggy a  Binához kötödjünk..

A  kép ugyanaz marad az egész idő alatt, – Bina, Zeir Anpin, és Malchut. Nincs semmi más. Ezért nem számít milyen Kabbalista szöveget olvasol, legyen a Tora bizonyos része, vagy a Zohát könyvének részei,  a szöveg változatlanul ugyanarról a dologról szól.– a lélek korrekciójáról a – Bina, Zeir Anpin, and Malchut

Ezért van az, hogy te nagy ismétléseket látsz a Zohárban, amelyik mindegyike különböző leírása annak, hogy a Fény hogyan érinti a lelket.  Nem tudjuk, hogy a Zohár írói miért oly módon írtak, ahogy írtak, és miért használták ezeket a specifikus szavakat és azok szekvenciáit, De ezt természetes módon tették, az írásuk reflektál a Fény vágyra való korrekt akcióira, mivel a lélek felfele emelkedik.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.