Dr. Michael Laitman

Vegyük magunkhoz a Fényt, ami a Zóhárban van

Kérdés:

Hogyan kaphatom meg a megváltoztató Fényt, miközben a Zóhárt tanulom?

Válaszom:

A Fény, ami Megváltoztat az adakozás ereje, ami Felülről érkezik, és az adakozás képességét építi ki a kapásvágyunkon keresztül. De hogyan tudjuk magunkra vonni ezt az erőt, ha csak egoistán gondolunk az adakozásra? Ez nem fog segíteni. Ehelyett magunkhoz kell vennünk a rendszert, ami hatással van ránk.

A lelkünknek a Körülölelő Fény hatása alá kell kerülnie. Ezért kaptuk a Zóhár könyvét, ami sokféle történetet mesél nekünk, egy szamárról és egy kígyóról, különféle országokról , három vonalról, Zeir Anpinről, Malhutról, a Templomról, és egyéb dolgokról. Nem tudom milyen vágyamon dolgozom most, és helyes szándékkal teszem-e, de miközben a Zóhárt olvasom a helyes felfogással, az úgy működik, mint egy összekötő rendszer köztem és a Felső Rendszer között.

Van egy Felső Rendszer, ahol a lelkem egy teljesen korrigált formában létezik; mindeközben a kijavítatlan lelkem lent. Ennek a két rendszernek hasonló alakzatai vannak. Az egyetlen különbség köztük a vágy használata, azaz a szándéké, ami meghatározza, hogyan használjuk a vágyat. Ahogy kijavítom a vágyamat, a lelkem úgy fog kiterjedni, egy pontból kezdve és új elzárt vágyak fognak felszínre kerülni. De szükségem van egy mechanizmusra, hogy összekössön engem és ezt a két állapotot:

A Zóhár könyve úgy működik, mint ez a kapcsolat. Amikor helyesen olvasom, feltárom a kapcsolatot. Csak azt kell tennem, hogy megpróbálom elképzelni önmagamat a korrigált formámban. Magamhoz kell vennem a szöveget és elkezdenem benne élni. Vágynom kell rá, hogy „felöltöztessen” engem, és a főhősévé kell válnom mindennek, ami le van benne írva. Csak rólam beszél, a belső küzdelmemről a romlott önmagammal, ahol azért küzdök, hogy a Teremtőhöz hasonlóvá váljak. Minden minőség és karakter én vagyok; ez mind bennem játszódik le.

Ha így készülök fel a Zóhár olvasására, akkor proaktívan fogom a Körülölelő Fényt magamra vonni.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.