Dr. Michael Laitman

Hogyan akadályozzuk meg a vágyaink használatát?

Kérdés:

Mit jelent a „vágyak használatának megakadályozása”?

Válaszom:

Az, hogy megakadályozzuk egy vagy használatát azt jelenti, hogy nem szeretném használni, épp ellenkezőleg, megszorítom magam, vagy „becsukom a számat”. Például, a doktor megtiltja nekem, hogy édességet egyek, akkor korlátoznom kell magam, akkor is, ha nagyon akarom őket.

A „vágy használatának megakadályozása” azt jelenti, hogy erős vagyok magamban, hogy felülemelkedjek ezen a vágyon  és olyan dologra fókuszálok, ami többet jelent a számomra. Azt választom, hogy nem használom ezt a vágyat; egyébként ez a döntés hasztalan volna.

Ez azt jelenti, hogy ha a doktor hirtelen megengedi, hogy egyek édességet, nem fogom ezt kihasználni. Ez nem azt jelenti, hogy nem akarok édességet enni, csak azt, hogy egyszerűen nem használom ezt a vágyamat.

Nehéz ezt elmagyarázni, mert ilyesféle számításokat az anyagi világban nem végzünk, mert ott egyen jár az eszünk, hogy kiválasszuk melyik öröm a fontosabb számunkra. De a spirituális világban a számítások kétirányúak, én vagy a Teremtő, és azt kell eldönteni, hogy melyik a fontosabb. Minden olyan vágyon keresztül amit nem akarok használni, fel kell ismernem a Teremtő fontosságát, és ez az oka, hogy nem akarom azt a vágyat használni.

Hogyan teszem meg ezt? Kérem a Teremtő feltárulását, és erőt kérek hozzá, hogy meg tudjam akadályozni ezt a vágyat. Ekkor a vágy felett tudom tartani magam és a Teremtő Fényéhez közel, ami feltárult előttem. A vágy megmarad, de fölé emelkedtem és nem akarom használni azt, és semmi sem állíthat meg ebben. Amikor a Megváltoztató Fény eljön hozzám, akkor mint egy mágnest, a levegőben tart engem. A spiritualitásban maradok csupán ennek a Megváltoztató Fénynek köszönhetően. Rám ragyog és vonz engem, segít nekem, hogy a kapásvágyamon túl jussam és felé emelkedjem. Ez jelenti a „vágy használatának megakadályozását”. A vágy ott van, de nem akarom használni.

A mi világunkban a hasznosság alapján végzünk számításokat. Ha fogyni akarok, nem eszem, vagy nem használok valamilyen vágyat, mert félek a büntetéstől. A spiritualitásban csak egy oka van annak, hogy nem akarok egy vágyat használni – a Teremtő nagysága. Ezért alakítom át a kapásvágyamat adományozássá.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.